Forum State

Interenet Community

Latest topics

» Astro sati
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyWed Dec 08, 2010 5:45 pm by Guest

» NAJBOLJI I NAJLEPSI TENISERI
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyTue Dec 07, 2010 9:45 am by Berthaqq

» NRLP 515 4 OAZA RA TRITEMIVS
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyTue Jun 22, 2010 11:36 pm by denniselopez82@yahoo.com

» Nirnberški proces
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyWed Apr 07, 2010 11:02 pm by trish

» NEDELJNI HOROSKOP
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyMon Oct 19, 2009 7:06 pm by ema

» Trenutak istine
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyMon Oct 05, 2009 9:32 am by ema

» MESEČNI HOROSKOP
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyThu Oct 01, 2009 8:59 am by ema

» Usamljenost u slici...
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyWed Apr 29, 2009 10:36 pm by ema

» Omiljeni citati it crtanih filmova...
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyFri Apr 17, 2009 9:51 am by ema

» Kako preziveti horor film
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyFri Apr 17, 2009 9:47 am by ema

» Poslednje gledano...
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyFri Apr 17, 2009 9:43 am by ema

» Citati iz filmova,serija...
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyFri Apr 17, 2009 9:41 am by ema

» Vicevi
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyTue Apr 07, 2009 3:29 pm by mouteeo

» Razbijmo monotoniju bojom
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptySun Mar 08, 2009 4:12 pm by ema

» Moderna Albanija i teznja ka Velikoj Albaniji
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyThu Mar 05, 2009 10:37 am by UP

» Ljubav u slici i reci...
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyWed Mar 04, 2009 8:51 pm by ema

» Fantasy art
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptySun Feb 22, 2009 10:28 pm by ema

» Vibrator na lekarski recept
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptySat Jan 24, 2009 4:16 pm by Natka

» What's Your Pirate Name?
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyThu Jan 22, 2009 12:21 am by Loleeza

» What Should You Nickname Your Boobs?:)
Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka EmptyThu Jan 22, 2009 12:20 am by Loleeza

Log in

I forgot my password

Tačno vreme


  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  Necasoft
  Necasoft
  Šunjalo
  Šunjalo

  Male
  Number of posts : 264
  Age : 28
  Registration date : 2008-04-11

  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka Empty Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  Post by Necasoft on Sat Apr 12, 2008 2:16 pm

  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka


  Astromedicina je grana astrologije, koja ima za cilj da odgovori na pitanja kojim bolestima smo skloni, u kojim zivotnim periodima cemo biti posebno osjetljivi, kakav ce biti tijek nase bolesti i kako bismo potencijalnu bolest mogli ublaziti, koristenjem razlicitih alternativnih metoda lijecenja, a koje se trebaju kombinirati sa metodama klasicne medicine.

  Naime, astroloska etika nalaze da nijedan ozbiljan astrolog ne smije klijentima savjetovati da zanemare upute svog lijecnika i prekinu sa terapijom, koju im je on prepisao, buduci da astrolozi nisu iscjelitelji, vec samo savjetodavci i astromedicina u tom kontekstu treba biti shvacena iskljucivo kao pomocno dijagnosticko sredstvo za alternativne terapeute, lijecnike, ali i same pacijente.

  Idealno bi bilo kada bi lijecnici suradjivali sa astrolozima, sto bi u velikoj mjeri doprinjelo pronalazenju ucinkovitije individualne terapije za svakog pacijenta, te brzem izljecenju, uz manje komplikacija i negativnih preobrata bolesti. Uvidom u svoju natalnu kartu takodjer mozemo i sami sebi pomoci izborom adekvatne pomocne terapije, jer nas novi trendovi zdravog zivljenja upucuju na to da preuzmemo punu odgovornost za svoje zdravlje i aktiviramo svog tzv. ' unutrasnjeg iscjelitelja '.

  No, i tu treba paziti sto i kako izabrati, jer nije svaka terapija dobra za svakoga, nasi temperamenti su razliciti, pa ono sto odgovara markantnim vatrenim tipovima, napr., niposto nece biti dobro za njeznije vodene znakove. Opcenito se smatra da spori planeti, smjesteni u 6 i 12 kuci natalne karte, kao i njihovi tranziti kroz ova polja ukazuju na vrstu oboljenja, kojima cemo biti skloni tijekom zivota, ali i na metode lijecenja, koje bi nam najvise mogle koristiti.

  Jupiter u ovim poljima moze ukazivati na zdravstvene probleme proizasle iz gojaznosti, ali i na sretne ishode lijecenja, cemu ce pridonjeti optimistican pogled na zivot i kontinuirano rekreativno bavljenje sportom.

  Ukoliko je u pitanju planeta Saturn, realno je za ocekivati da ce bolesti biti izazvane losom cirkulacijom, stetnim navikama, kao i depresivnim mentalnim obrascima. Lijecenje tada treba sprovoditi temeljito i strpljivo, a korisna je i pomocna upotreba ljekovitog bilja i recepata iz tradicionalne narodne medicine.

  Uran moze ukazivati na nagle, akutne bolesti, koje izbijaju kao posljedica dugotrajnih psihickih stresova i zivcane slabosti. Ovdje su dobrodosle sve metode opustanja, poput autogenog treninga, pozitivnog mentalnog programiranja i vjezbi disanja.

  Neptun sa druge strane ukazuje na to da osoba moze biti veoma osjetljiva na psihickom, kao i fizickom nivou, te podlozna infekcijama, ali i bezrazloznoj panici i hipohondriji, pa je veoma bitno da u lijecniku i terapeutu pronadje izvor emotivne podrske.

  Pluton ukazuje na bolesti, koje se javljaju kao posljedica blokirane seksualne energije, te negativnih emocija stida i krivnje, koje je potrebno transformirati kroz intenzivan rad na sebi i osvjestavanje potisnutih sadrzaja, pa se preporucuje terapija sa snovima i vodjenje duhovnog dnevnika.

  Pri zapocinjanju svih kura i terapija, potrebno je voditi racuna i o mjesecevim fazama, naime, tradicionalno se smatra da u vrijeme punog Mjeseca nije dobro raditi operacije, jer je povecana mogucnost krvarenja i sporijeg zarastanja rana. Razne dijete i postove najbolje je sprovoditi u vrijeme, kada je Mjesec u opadanju, jer ce tada oni dati najbolje rezultate, a kad Mjesec raste, onda treba sprovoditi sve kure namjenjene jacanju organizma i povecanju obrambene sposobnosti.


  Bolesti i alternativne iscjeliteljske metode prema znakovima zodijaka  OVAN je veoma cesto podlozan stresu, a koji nastaje uslijed prevelikih ambicija i ocekivanja vezanih za posao. Tada moze patiti od jakih glavobolja, nesanice i aritmije, te je sklon upalama sinusa, raznim alergijama i akutnim groznicama. Ljudi ovog znaka prije svega bi se trebali nauciti opustati, no klasicna meditacija nije za njih pravo rjesenje, zbog nedostatka strpljenja i koncentracije, pa im se preporucuju sve terapije sa vjezbom i gibanjem, napr. rekreativno vjezbanje istocnjackih, borilackih vjestina i meditacija u pokretu.

  BIK posjeduje jaku konstituciju, psihicku stabilnost i sposobnost da konstruktivno rasporedi svoje obaveze, pa nece toliko biti podlozan psihosomatskim oboljenjima, nastalim uslijed stresnog nacina zivljenja, no kao veliki gurman, sklon je debljanju, povisenom holesterolu i probavnim smetnjama, dok zenski pripadnici znaka mogu biti osjetljivi na mjehur i jajnike. Preporucuju mu se terapije sa cajevima od ljekovitih biljaka, kao i obavezna fizicka rekreacija. Uz to, pripadnik ovog Venerinog znaka preferira lijepe boje i oblike, pa je kristaloterapija i terapija bojama idealna za njega.

  BLIZANAC moze patiti od posljedica nervne iscrpljenosti, kao i od bolesti, uzrokovanih pusenjem, jer je osjetljiv na pluca i bronhije. Tjelesna konstituicija je krhka, lako se moze razboljeti, ali se brzo i oporavlja. Koriste mu razlicite vjezbe disanja, kretanje na svjezem zraku, te vitaminski dodaci u svakodnevnoj prehrani, koja treba biti raznolika, rasporedjena u manjim, ali cescim obrocima. Buduci da je drustven i voli mentalne poticaje, u slucaju bolesti moze se ukljuciti u neku grupu za samopomoc, jer mu veoma koriste terapije bazirane na razgovoru i grupnom sudjelovanju svih ucesnika, a koji imaju slicne probleme.

  RAK je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kada je duze vremena izlozen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Moze patiti od cira i probavnih smetnji, a zenski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i maternicu. Treba unositi dovoljno tekucine u svoj organizam, pa mu se preporucuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma vazno da u slucaju bolesti dobije podrsku obitelji, koja bi se trebala aktivno ukljuciti u pracenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno moze djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vodjenje dnevnika emocija, unutar kojega ce se suociti sa starim zamjerkama iz proslosti.

  LAV spada u znakove, za koje se smatra da vrlo rijetko oboljevaju od kancerogenih oboljenja, no zato su skloni bolestima srca, krvnih zila i visokom tlaku. Iz svoje prehrane trebao bi izbaciti zacinjenu i masnu hranu, slatkise i alkohol. Probleme sa kicmom moguce je ublaziti plivanjem i laganim Yoga vjezbama. Veoma mu mogu skoditi dugotrajna uzrujavanja vezana uz posao i kada njegove ambicije nisu zadovoljene na pravi nacin, to se u velikoj mjeri odrazava i na njegovo zdravlje. Tada mu moze pomoci aktivno preuzimanje kontrole nad vlastitim zivotom, pa mu se preporucuju neke od tehnika mentalnog programiranja, kao sto su Ekskalibur, te vjezbe kreativne vizualizacije, kombinirane sa kreativnim terapijama.

  DJEVICA je podlozna oboljenjima crijeva, stomaka i zuci, a bolesti kod nje nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Prevelika samokriticnost i sklonost melankoliji mogu uzrokovati niz psihosomatskih smetnji, pa ce joj koristiti razlicite psiholoske terapije, koje jacaju samopouzdanje i osjecaj licne vrijednosti. Kao bolesnik, biti ce pretjerano pedantna i potrebno joj je da u svakom trenutku bude kvalitetno informirana, jer ce na taj nacin imati osjecaj vece kontrole nad tijekom i ishodom svoje bolesti. Od pomocnih metoda jos se preporucuje povremeni kraci post uz sokove od povrca, kao sto su paradajz, cikla, celer ili caj od koprive, a koji pomaze kod slabokrvnosti.

  VAGA je veoma osjetljiva na sve stresove, a koji su povezani sa nezadovoljavajucim medjuljudskim odnosima i njezino zdravlje u velikoj mjeri ovisi od njezinog raspolozenja. Moze patiti od problema sa kozom, mjehurom i bubrezima, zbog cega je vazno da pije velike kolicine tekucine, kao i da sprovodi povremene kure sa Uvinim cajem. Meditacija kombinirana sa aromaterapijom i klasicnom glazbom moze joj pomoci da povrati izgubljenu ravnotezu duha i tijela, a koristi joj i kada tijekom terapeutskog procesu dobija emotivnu podrsku od partnera i bliskih prijatelja. Treba izbjegavati sve vrste fizickog prenaprezanja, a od sportova se preporucuje tenis i terapija plesom.

  SKORPION osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kronicnim bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoci sa vlastitim negativnim emocijama cesto puta moze sam narusiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje, kada osvijesti svoje blokade i transformira potisnute podsvjesne sadrzaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od lijecnika sto je za njega dobro. Vise od drugih znakova sklon je alternativnim metodama lijecenja, te mu se preporucuju tantricke vjezbe za osvjestavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene makrobioticke dijete za ciscenje organizma.

  STRIJELAC je sklon sportskim povredama, osjetljiva su mu bedra i udovi, te jetra i zuc, a zenski pripadnici znaka mogu imati problema sa celulitom. Dobro podnosi stresove i nije ovisan o misljenju okoline, te se zbog urodjenog optimizma lako oporavlja od razlicitih bolesti. Od sportova mu se preporucuje trcanje u prirodi, plivanje i jahanje. Dobro reagira na sve vrste istocnjackih alternativnih terapija, kao sto su akupunktura i Reiki. U ishrani treba izbjegavati previse zacinjenu hranu, gazirane napitke, kavu i konzervirane namirnice. Takodjer mu koristi likovna terapija, uz pomoc koje ce osvijestiti i razviti svoju kreativnu energiju.

  JARAC je sklon reumi, artritisu, iscasenjima i prijelomima kostiju, osjetljivi su mu zglobovi i koza, a moze imati problema i sa slabom probavom. Zbog toga mu se preporucuje da u prehranu ukljuci dodatke kalcija ili da konzumira vise mlijecnih proizvoda. Takodjer ce mu koristiti oblozi od ljekovitih trava, sauna i terapije sa etericnim uljima, koja se dodaju u vodu za kupanje i pomazu kod koznih problema / napr. cajevac /. Ovaj znak ponekad moze patiti od dugotrajnih depresija, koje su posljedica nezadovoljavajucih zivotnih uvjeta, pa mu se u tom slucaju preporucuje sto vise kretanja po svjezem zraku, planinarenje i vrtlarenje, jer ga kontakt sa prirodom opusta i regenerira.

  VODENJAK je podlozan bolestima, koje nastaju kao posljedica psihicke iscrpljenosti. Razdrazljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije. Osjetljiva su mu koljena, a moze patiti i od slabe cirkulacije, aritmije i prosirenih vena. Bolesti ponekad dolaze naglo i nenadano, uz jake temperature i nejasne simptome. Ovdje se preporucuje njegovati uredan zivotni ritam, uz dovoljno sna i uravnotezenu prehranu. Od alternativnih metoda preporucuje se bioenergija, radiestezija, lijecenje sa magnetima, kao i povremeni post sa vocem i vocnim sokovima, specijalno od grozdja i limuna.

  RIBE su ponekad sklone ovisnickim oblicima ponasanja, pretjeranoj konzumaciji hrane, alkohola i cigareta, sto moze izazvati razlicite zdravstvene poremecaje. Nemirne su i izuzetno osjetljive na sve vrste stresova, sklone hormonalnim poremecajima, psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Bolesti se u njih uglavnom javljaju kao posljedica dugotrajnih emotivnih frustracija. Potrebni su im povremeni periodi samoce i izolacije, miran i uravnotezen tempo zivota, a od korisnih terapeutskih metoda preporucuje im se terapija sa snovima i kreativna vizualizacija, kao i lagane setnje po prirodi, te ukoliko su religiozne, pomoci ce im i molitva. Za pozitivan ishod njihovog lijecenja vrlo je bitno da imaju saosjecajnog terapeuta, u kojega ce imati povjerenja.

  ASTROLOSKA DIJAGNOSTIKA

  Svakom znaku zodijaka i svakoj planeti odgovaraju odredjene bolesti, dijelovi tijela, ali i vrste lijekova i iscjeliteljskih metoda, sa kojima se doticne bolesti mogu iscjeljivati, ovisno o planetarnom tipu, kojem netko pripada. U alternativnoj medicini, astroloska dijagnostika postala je nezamjenjiv izvor spoznaja o tome kako funkcionira nas energetski sustav i sto mu moze pomoci da ponovo uspostavi izgubljenu ravnotezu. Pomocu astroloske dijagnostike moguce je odrediti pravi trenutak za zapocinjanje ljekovitih kura i tretmana, za napustanje neke od ovisnosti, a isto tako se mogu dati prognoze o ishodu vec postojecih bolesti, kao i savjeti o alternativnim metodama lijecenja, koje bi mogle dovesti do iscjeljenja.

  MUDROST STARA 5000 GODINA

  AstroMedicina je grana astrologije, koja proučava indicije ka zdravlju i bolestima čoveka, određuje periode u kojima će osoba biti podložna bolestima i kada će se bolest pojaviti.
  AstroMedicina takođe ukazuje na tok bolesti, dalje, kako bismo moguću bolest mogli ublažiti, korištenjem različitih alternativnih metoda lečenja, a koje se MORAJU kombinovati sa metodama klasične medicine. Analizom radikalne karte takođe, možemo sebi pomoći izborom adekvatne pomoćne, nekad і jedine prave terapije. Ipak, treba biti na oprezu, jer nije svaka terapija dobra za sve, naši energetski potencijali su različiti, pa ono što odgovara jednom čoveku, nipošto neće biti dobro za drugog. Dakle, "Lečite bolesnika, a ne bolest!"

  Za razliku od natalne astrologije, u kojoj većina informacija usmerava na analizu i sintezu životnog horoskopa, u AstroMedicini se rutinski koriste mnogo pomoćnih horoskopa.
  Osnovna ideja je da su potrebne bar četiri konfiguracije da bi se bolest pojavila, a nije bitno u kom horoskopu se koja nalazi. Dugi tranziti MA, SA, UR, NE I PL itekako snažno “donose” bolesti, a srednjeročno gledano, situacija se najbolje vidi iz progresivnog horoskopa. Treba gledati i horoskope Solarnog Povratka, jer se iz njih vide akcenti koji ne moraju dugo trajati, ali čije posledice se mogu osećati dugo, neki put i do kraja života.
  Arapske tačke neizlečivih bolesti, nesreća, poroka (Ascendent + Mars - Saturn), tačke izlečivih bolesti (Asc + Mars – Merkur), ali і konstelacije Fixnih zvezda samo još mogu pomoći.

  Od dvanaest kuća koje se tretiraju u praktičnoj astrologiji, u AstroMedicini se posebno razmatraju:
  • prva kuća koja simboliše fizičko telo,
  • šesta kuća koja ukazuje na indiciju za određen tip bolesti,
  • osma kuća koja oslikava podršku drugih, seks, smrt, karma… hiruške intervencije,
  • dvanaesta kuća koja oslikava bolničko lečenje, izolaciju, hronične і psihičke bolesti,
  • četvrta kuća kao nasledni i genetski faktor kod određivanja bolest,
  1. Prva kuća opisuje svest pojedinca, povrede mozga, moždane tumore, gornju vilicu, mladeže,
  2. druga kuća elektrolite, hormone, lični odabir načina ishrane, hipofizu, dijabetes, grlo,
  3. treća kuća pluća, ruke, jezik,
  4. četvrta kuća stomak, grudi, ishranu u domu, unošenje hrane, uticaj majke,
  5. peta kuća srce, infarkt miokarda,
  6. šesta kuća creva, genetske smetnje,
  7. sedma kuća bubrege, kožu, “smrt prvo mozga pa onda ostatka tela”,
  8. osma kuća izbacivanje prerađenih supstanci, hipofizu, bešiku, endokrine žlezde,
  9. deveta kuća gornji deo mozga, cerebralnu hemisferu , jetru,
  10. deseta kuća opštu sliku organizma, metabolizam, kosti і kožu,
  11. jedanaesta kuća cirkulaciju, hemoragije, neuralgije,
  12. dvanaesta kuća autoimune bolesti, timus, imunitet generalno, jetru.
  nevazna
  nevazna
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3230
  Age : 35
  Registration date : 2008-04-06

  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka Empty Re: Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  Post by nevazna on Sun May 04, 2008 2:58 am

  Necasoft wrote:
  VODENJAK je podlozan bolestima, koje nastaju kao posljedica psihicke iscrpljenosti. Razdrazljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije.


  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka 498210 Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka 498210 Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka 373283
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka Empty Re: Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  Post by ema on Sun May 04, 2008 8:53 am

  Necasoft wrote:Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  SKORPION osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kronicnim bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoci sa vlastitim negativnim emocijama cesto puta moze sam narusiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje, kada osvijesti svoje blokade i transformira potisnute podsvjesne sadrzaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od lijecnika sto je za njega dobro. Vise od drugih znakova sklon je alternativnim metodama lijecenja, te mu se preporucuju tantricke vjezbe za osvjestavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene makrobioticke dijete za ciscenje organizma.

  Ima dosta istine,pogotovo vezano za sexualnu magiju kao isceliteljsku,tako i kundalini yoga mi dosta pomaže.

  Sponsored content

  Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka Empty Re: Astromedicina - alternativno lijecenje i znakovi zodijaka

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Thu Jun 27, 2019 12:11 pm