Forum State

Interenet Community

Latest topics

» Astro sati
Horoskop 2009. EmptyWed Dec 08, 2010 5:45 pm by Guest

» NAJBOLJI I NAJLEPSI TENISERI
Horoskop 2009. EmptyTue Dec 07, 2010 9:45 am by Berthaqq

» NRLP 515 4 OAZA RA TRITEMIVS
Horoskop 2009. EmptyTue Jun 22, 2010 11:36 pm by denniselopez82@yahoo.com

» Nirnberški proces
Horoskop 2009. EmptyWed Apr 07, 2010 11:02 pm by trish

» NEDELJNI HOROSKOP
Horoskop 2009. EmptyMon Oct 19, 2009 7:06 pm by ema

» Trenutak istine
Horoskop 2009. EmptyMon Oct 05, 2009 9:32 am by ema

» MESEČNI HOROSKOP
Horoskop 2009. EmptyThu Oct 01, 2009 8:59 am by ema

» Usamljenost u slici...
Horoskop 2009. EmptyWed Apr 29, 2009 10:36 pm by ema

» Omiljeni citati it crtanih filmova...
Horoskop 2009. EmptyFri Apr 17, 2009 9:51 am by ema

» Kako preziveti horor film
Horoskop 2009. EmptyFri Apr 17, 2009 9:47 am by ema

» Poslednje gledano...
Horoskop 2009. EmptyFri Apr 17, 2009 9:43 am by ema

» Citati iz filmova,serija...
Horoskop 2009. EmptyFri Apr 17, 2009 9:41 am by ema

» Vicevi
Horoskop 2009. EmptyTue Apr 07, 2009 3:29 pm by mouteeo

» Razbijmo monotoniju bojom
Horoskop 2009. EmptySun Mar 08, 2009 4:12 pm by ema

» Moderna Albanija i teznja ka Velikoj Albaniji
Horoskop 2009. EmptyThu Mar 05, 2009 10:37 am by UP

» Ljubav u slici i reci...
Horoskop 2009. EmptyWed Mar 04, 2009 8:51 pm by ema

» Fantasy art
Horoskop 2009. EmptySun Feb 22, 2009 10:28 pm by ema

» Vibrator na lekarski recept
Horoskop 2009. EmptySat Jan 24, 2009 4:16 pm by Natka

» What's Your Pirate Name?
Horoskop 2009. EmptyThu Jan 22, 2009 12:21 am by Loleeza

» What Should You Nickname Your Boobs?:)
Horoskop 2009. EmptyThu Jan 22, 2009 12:20 am by Loleeza

Log in

I forgot my password

Tačno vreme


  Horoskop 2009.

  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:49 am

  OVAN
  Kjučne riječi: hrabrost, liderstvo, izdrzljivost, optimizam, odlucnost, avantura, prkos, agresivnost, zavist, ljubomora, natjecanje, uzbuđenje, brzina, uniforma...
  Ne voli: rutinu, povrsnost, pridike, ustupke

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Ovan je prvi znak Zodijaka. Njegov položaj označava buđenje prirode iz zimskog sna. On, dakle, simbolizira bujanje proljeća, nagon, neovisnost, energiju, hrabrost. Zbog toga su astrolozi ovaj znak oduvijek smatrali vatrenim i muževnim. Raphael, jedan od najvećih astrologa prošlog stoljeća, smatrao je da su oni kojima vlada njegov uticaj 'dominantni, kolerici i nagli'.
  I današnji astrolozi se slažu sa Raphaelom koji tipičnom Ovnu - bio on muškarac ili žena - pripisuje sve vrline i mane koje su tradicionalno povezane sa muževnošću.

  UTICAJ PLANETA: Tokom prvog tromjesečja 2009. godine očekuju se značajni događaji, prvenstveno poslovno-financijske prirode koji će Vašu pažnju usmjeriti na nekretnine. Trajno rješavanje stambenog problema, bilo da je riječ o dugoročnom kreditu, zamjeni stana ili gradnji kuće, bit će veliki korak za Vas. Bit će teško ostati skroman, a još teže ne probiti granice budžeta namijenjenog u te svrhe.
  Planetarni aspekti intenzivirat će potrošačke apetite, a prividno velike svote novca mamit će Vas na razna ulaganja, bez obzira na isplativost. Potražite istomišljenike i istinske saveznike, kako biste u nezgodnim situacijama osigurali podršku. Na sreću, nove poslovne ponude će koncem februara/veljače i početkom juna/lipnja Vaše ciljeve učiniti ostvarivim. Ipak, nije sve tako savršeno. Odnosi s okolinom i dalje će biti Vaša slaba tačka. Razvijajte vještinu komunikacije i sporazumijevanja na temeljima kompromisa i tolerancije, a tako će sve biti lakše podnošljivo!

  LJUBAV: Divno, na ljubavnom planu stanje postaje sve povoljnije. Venera, planeta ljubavi na Vašoj je strani i donosi Vam šarm, ljepotu i zadovoljstvo u odnosima sa suprotnim spolom. Imate li partnera, pred Vama je razdoblje strasti, koje će najintenzivnije biti tijekom marta/ožujka i septembra/rujna. Uzajamna tjelesna privlačnost i avantura - to je ono što želite. Ipak, određene probleme nećete izbjeći. Naime, jasno je da je ponekad vrlo teško razumno odlučiti između očuvanja i uništenja ljubavne veze . Kad god pokušavate usmjeriti svoj život, iskrsne neka prepreka, a Vi biste je najradije satrli. Sve to stvara napetost i veliku neizvjesnost u Vašim ljubavnim odnosima.
  Ima Ovnova koji su zašli u lijepe godine života, a sebe još uvijek smatraju nespremnim za brak i ozbiljnu ljubav. Dok provodite dane fantazirajući i hvaleći se, imajte na umu da su ljubavni uspjesi sve dalje u prošlosti, a svakodnevna usamljenost pretvara se u svojevrstan stil života. Tolerancije je sve manje, prilagodljivosti također. Iako ste jako samouvjereni, upravo ćete 2009. godine shvatiti kako je uzrečica "rastavljen, ne svojom krivnjom" odavno izumrla. Ljubav će u prva dva mjeseca biti nedostupna, bez obzira na beskrajno veličanje sebe i svojih poslovno-sportskih rekorda. Razvoj neke veze, njena trajnost i, stoje najvažnije, kvaliteta ovisi o pomirljivoj prirodi, a u Vašem slučaju, to je ekstremno rijetko. Uz spremnost na popuštanje povećat ćete svoje šanse, no uz tvrdoglavo inzistiranje, teško ćete pronaći srodnu dušu spremnu na praštanje.
  Krajem marta/ožujka i početkom aprila/travnju ćete se ipak, zaljubiti i to u osobu koja će biti kao stvorena za Vas, barem ćete vi u to povjerovati. Neko vrijeme vladat će ružičasta idila, no manjak dramatičnih situacija ubrzo će postati prošlost.
  Maj/svibanj i juni/lipanj donose osjećaj intenzivne ljubomore koja će se raspaliti u trenu i teško ćete moći lokalizirati takav požar. Ovnovi u dužim vezama već su se navikli terorizirati voljenu osobu, no juni/lipanj donosi promjene - ponašat ćete se ravnodušno, u prvom redu zbog nezgodne situacije na poslu koja će od Vas tražiti cjelodnevni angažman. Ledeno doba u ljubavi neće se svidjeti partneru koji je naviknut na Vaše stalno opsjedanje. U svakom, slučaju, morate naći više vremena za partnera ili partnericu. Sve je to stvar želje. Ako ste u vezi od jeseni prošle godine, vaš će ljubavni
  život biti podložan promjenama. Neko ćete vrijeme gubiti vrijeme s osobom koja Vam ni po čemu ne odgovara. Kako Vam nije prvi put, snaći ćete se i bolje nego što to izgleda na prvi pogled!

  POSAO: Imat ćete megalomanske ambicije i tko zna kako ćete izgledati kada se sudarite sa stvarnošću. Upuštat ćete se u površne komunikacije, mnogo toga će ostati na riječima, iako ćete se truditi. Nećete stizati na više mjesta istovremeno. U januaru/siječnju ćete se malo smiriti, no u februaru/veljači iznova postati prerastrošni. Iako ćete se vrijedno truditi uspostaviti red i raspored u svojim poslovno financijskim sferama, život će Vam svako malo prirediti neko začuđujuće intrigantno iznenađenje. Ni u martu/ožujku ni u aprilu/travnju nećete imati ni mira ni koncentracije, stanje stvari u Vašoj obitelji činit će Vas izuzetno napetim i nestabilnim, i nikakvo čudo ako i Vaši poslovno financijski projekti budu problematični.
  Kad 6. januara/siječnja planet sreće Jupiter uđe u Vama prijateljski znak Vodenjaka, Vaše će se samopouzdanje popraviti. Osim porasta energije i kreativnosti doživjet ćete i veliko povjerenje poslodavca. Dokaz tome bit će novopovjereni radni zadaci koji su do sada bili rezervirani za nekog drugog. Bit će Vam možda ponuđen i premještaj, naravno uz veći prihod. Ipak, kako se za Vama ne bi vukli repovi neobavljenog posla, odvojite nešto više vremena za obavljanje zaostalih zadataka.
  Ipak, ne zanosite se svojim novim položajem, zatreba li Vam pomoć, zatražite je od provjerenih kolega i to bez odgađanja. Iznenadni novčani dobici mogući su početkom februara/veljače, no više novca ne znači nužno i manje problema, naprotiv! Ipak, mart/ožujak i april/travanj bit će nešto nepovoljniji jer će se pojaviti neke financijske poteškoće. Bilo daje riječ o starim dugovanjima, poreznim obvezama ili zajmu, činit će Vam se kako jednostavno nemate dovoljno novca.
  Bez obzira na sav trud okolnosti Vam neće biti naklonjene u novembru/studenom jer 30. oktobra/listopada Saturn ulazi u znak Vage. Drugim riječima, odnosi s drugima se mogu drastično pogoršati. Budite spremni na kompromise, štednju i općenito, suzdržavanje od kupnje. Posljednja dva mjeseca 2009. obilovat će neugodnim situacijama na radnom mjestu, a sve to će se prenosit i u Vaš dom. Izbjegavajte žučne rasprave, kako sa strankama, tako i sa suradnicima. Budite ljubazni i strpljivi i to po svaku cijenu.

  ZDRAVLJE: Tipičnom je Ovnu važan aktivan život. Dinamika je sjajna, no pretjerivanje dovodi do bolesti. Imati sve u rekordnom roku zna biti jako problematično, kako na fizičkom, tako i na mentalnom i emocionalnom planu. Vaša preosjetljivost ostaje i dalje uzrok raznih smetnji koje čete najlakše ublažiti samoanalizom i prihvaćanjem stanja onakvim kakvo ono jest.
  Prva tri mjeseca u 2009. godini bit će obilježena intenzivnim promjenama u ljubavnim i obiteljskim odnosima, koje ćete u svom stilu doživljavati izuzetno dramatično. Bilo bi dobro da malo zastanete prije nego zauzmete svoj uobičajeni strastveno ekstremni stav. Svoju eksplozivnu prirodu nastojte svakako održati pod kontrolom.
  Koncem aprila/travnja osjećat ćete kroničnu preopterećenost svim i svačim, a specijalističke pretrage mogle bi pokazati kako ste, općenito uzevši, u dosta lošem stanju. Povišen krvni tlak, ubrzani rad srca i problemi s radom štitnjače samo su neki od simptoma koji se mogu javiti u razdoblju maja/svibnja i juna/lipnja. Pitate li se odakle bolest? Odgovor glasi: poljuljana psihička stabilnost za posljedicu je imala pad energije. On je, kao i obično, uzrokovao zdravstvene probleme.
  Tokom ljetnih mjeseci bit ćete skloni upalama i infekcijama, a u jesen kožnim problemima. Bez obzira na godišnje doba, brinite o pravilnoj prehrani i osigurajte dovoljno vremena za odmor i san. Ne mora sve biti učinjeno u rekordnom roku. Izbjegavajte crno bijeli pogled na svijet jer ekstremni osjećaji stvaraju napetosti u svakodnevnim odnosima. U potrazi za smirenjem priklonite se meditaciji i opuštanju na način koji vam najbolje odgovara.

  POVOLJNI DANI: Kad 25. marta/ožujka Merkur uđe u znak Ovna objavit će razoblje pogodno za polaganje ispita i učenje. Izvrsno je vrijeme za putovanja. Kad je riječ o ljubavi, povoljni dani za ljubavna udvaranja uslijedit će u vrijeme naklonjenosti planeta Venere tijekom prve polovice februara/veljače i nakon 27. augusta/kolovoza. Namjeravate li ostvariti kakvu ekstravagantnu želju, odaberite 22. april/travnja - bit će to dan velike zaljubljivosti, neodoljivosti i strasti.

  NEPOVOLJNI DANI: Eksplozivni ste i neumjereni. Sredinom aprila/travnja, točnije, od 6. do 20. qaprila/travnja očekujte ljubavne nesporazume tijekom kojih će Vaš ego pretrpjeti velike udarce. Ne možete uvijek biti najbolji, no ovog puta mogli bi pasti prilično nisko. Moliti za ljubav? To nikako, iako svojim nekontroliranim potezima činite upravo to. Obuzdajte malo svoju impulsivnost.

  ASPEKT GODINE: 27. maj/svibanj - Mars u trigonu s Jupiterom i Neptunom: Želite li biti optimist širokih vidika, entuzijastički voditelj i samouvjereni misionar, nebo je na Vašoj strani. Pojurite ususret ambicijama, ali oprezno, kako se ne biste spotaknuli. Obiteljska podrška, poslovni uspjeh, pokloni, komplimenti, sve je tu, samo za Vas, upravo danas! Ovaj aspekt je inače povoljan za brak i ljubavna pitanja, a ujedno je pravi simbol životne radosti. S obzirom da su tog dana Mars i Venera u Vašem znaku, bit ćete neodoljivi i bez problema ćete postići sve što želite. Uz energiju Marsa, Vašeg astrološkog vladara krenite u akciju, npr. u lov, sport, na putovanje, bavite se biljkama, vjerom, politikom... Žarko borbeni i vitalni, dinamično potrčite jer posljednje što želite je stajanje, no svojim suosjećanjem inspirirajte druge. Ne planirajte danas, kako Vam planovi ne bi propali - Mars je zakon, no Neptun je poput živog pijeska.

  ASTRO PODSJETNIK: Jupiter 6. januara/siječnja ulazi u znak Vodenjaka što će Vas motivirati na učlanjenje u razne klubove i udruge. U potrazi ste za utjecajnim prijateljima koji bi Vam pomogli da stignete do cilja, no bilo bi najbolje da se ipak oslonite na sebe. U svojim odnosima budite odgovorni, bilo da ste u dužoj vezi ili braku, kako Vas planeta Satum ne bi kaznila svojim utjecajem. Potrebno je preuzeti veću odgovornost i prihvatiti objektivna ograničenja.
  Ako ste nedavno ušli u brak: dužnosti koje Vas očekujupoprilično će Vas šokirati, te ćete ravno s medenog mjeseca uletjeti u bračnu krizu. Ako su očekivanja realna, preživjet ćete međusobno iskušavanje povjerenja , no sjedite li, možda na dvije stolice, lako bi se moglo dogoditi da Vam se izmakne i jedna i druga
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:51 am

  BIK
  I u 2009. godini, imperativ svakog Bika biti ce stabilnost, a urodjena sklonost tradicionalnim rješenjima nerijetko dovodi do tvrdoglavog osporavanja svake moguce promjene.

  Ključne riječi: staromodnost, tradicija, miroljubivost, praktičnost, marljivost, promišljenost, dosljednost, tvrdoglavost, sporost, odricanje, plodnost, požrtvovanost, tromost, nezasitost...

  OSNOVNE KARAKTERISTIKE: Bik je drugi znak Zodijaka, simbol je velike radne sposobnosti, senzualnosti, pretjerane sklonosti užicima, svih instikata, a pogotovo instinkta samozaštite. Znakom upravlja Venera.
  Bikovi nastoje uvijek biti na zemlji – polako ali sigurno. Njihova nezgrapnost može pod krajnjim pritiskom da bude izražena u žestokim izlivima bijesa, ali su češće kao volovi koji krče put uporno, snažno i sigurno.
  Bik je zemljani znak Zodijaka i materijalne stvari su od veće važnosti za tipičnog Bika. On nije asketa - nije na suhom kruhu i vodi, nego uživa u svim apetitima, voli zadovoljstva trpeze, fizičke kontakte sa suprotnim spolom, udobnost i luksuz. Materijalni imetak je od velike važnosti za Bika.

  UTICAJ PLANETA: U skladu s vlastitom prirodom, u prvom tromjesečju 2009. godine pokušat ćete spriječiti izvjesne preokrete, te svu energiju uložiti u održavanje postojećeg stanja. Je li Vam uistinu tako dobro? Bez obzira radi li se o poslu ili obitelji, ljubavi ili prijateljstvu i dalje ćete odbijati suočavanje sa stvarnim stanjem. Nema sumnje, na koncu ćete iscrpljeni od višemjesečne borbe ipak prihvatili nove okolnosti, no barem ćete biti sigurni da ste učinili sve što ste mogli.
  Zdravlje će Vam zadavati dosta glavobolja, poteškoće će više-manje biti kronične, no u svakom slučaju, predugo zanemarene. Sve smetnje trajat će dok ne procijenite kako nemate što čekati. Preostaje Vam samo da posjetite liječnika.
  Poslovna sfera, financije, investicije i općenito, materijalna dimenzija života bit će stabilna i čvrsta - kako se to od vas i očekuje. Sredinom aprila/travnja upustit ćete se mozda u kupnju automobila čime ćete zaokružiti svoj višegodišnji plan. Vaši međuljudski odnosi bit će bogatiji jer ćete u potrazi za odanim i iskrenim odnosima, naići na osobu koja Vas neće iznevjeriti. U neodlučnim situacijama, ona ili on pokazat će se kao koristan savjetodavac i pravi prijatelj.

  LJUBAV: U 2009. godini mogli biste imati megalomanske ambicije i tko zna kako ćete izgledati kada se sudarite sa stvarnošću. Upuštat ćete se u površne komunikacije, mnogo toga će ostati na riječima, iako ćete se truditi. Nećete stizati na više mjesta istovremeno. U januaru/siječnju ćete se malo smiriti, no u februaru/veljači iznova postati prerastrošni. Iako ćete se vrijedno truditi uspostaviti red i raspored u svojim poslovno-financijskim sferama, život će Vam svako malo prirediti neko začuđujuće intrigantno iznenađenje. Ni u mart/ožujku ni u aprilu/travnju nećete imati ni mira ni koncentracije, stanje stvari u Vašoj obitelji činit će Vas izuzetno napetim i nestabilnim, i nikakvo čudo ako i Vaši poslovno financijski projekti na neki način budu problematični.
  Bikovi su stvoreni za romantičnu zajednicu i veliku obitelj. Dugotrajna usamljenost uvijek je posljedica loših okolnosti, nepovoljnih odluka ili, najčešće, nedovoljne želje za promjenom. Poznato je, naime, da uvijek pomalo kaskate za vremenom, a promjenu prihvatite tek nakon što ste prisiljeni na to. Ipak, uspomene su i dalje više nego žive, a Vaše srce krvari za nekim tko ga je slomio. Razočaranje je mučno, prekid stresan, no srozano samopoštovanje je najopasnije.
  Utjecaj Neptuna donosi Vam osjećaj manje vrijednosti, a to je uvijek loše. Iskoristite razdoblje januara/siječnja kako biste elaborirali svoje emocionalne reperkusije i dopustite sebi novo zaljubljivanje. Posebno ako pogled na bivšu ljubav otkrije kako je ona ili on sada u sretnoj, novoj vezi. Poduzmite konkretne korake i probudite svoje zavodničke talente. Glazba, ples i druženje s istomišljenicima, čemu pridonosi utjecaj Venere, osigurat će Vam poznanstvo s privlačnom osobom koja će na krasan način izlječiti Vaše emotivne rane. Traganje za srodnom dušom trajat će kraće nego mislite, no pokrenite već jednom tu potragu. Uskladile svoje rafinirane potrebe s visokim kriterijima i odbacite svoju deplasiranu parolu kako ste osuđeni na samoću. Nedostatak razumijevanja, smijeha i pažnje postat će prošlost i konačno ćete doživjeti ljubavnu sreću. Uživajte u zajedništvu s voljenom osobom, preslušavajući od jutra, do mraka romantične pjesme, bez obzira koliko ste dugo zajedno. Dirljiva pažnja dat će smisao Vašim prikrivenim željama, a zamišljanje sebe u konkretnim životnim situacijama vezanim uz vjenčanje i sretnu obitelj, bit će idealni uvod u jesenske promjene. Vaša ljubavna priča potaknuta Venerom biti će dokaz kako je ljubav red, a ne nered. Budite umjereni i čuvajte sklad jer je uravnoteženost ključna za sretnu ljubav. Potrebno je da se samo malo više usudite, kako bi se lakše prepustili vatri osjećaja.

  POSAO: Razdoblje januar/siječnja i februar/veljače bit će izuzetno povoljno i pred Vama će se, sama od sebe, otvarati sva vrata. Istina je da ćete puno dodatnog vremena provesti na radnom mjestu, no to će Vam se višestruko isplatiti. Pri tom nećete osjećati umor ni iscrpljenost, nego ćete biti izuzetno motivirani. Napredak i uspjeh ispunit će Vaša očekivanja, a do prvih proljetnih dana uspjet će Vam ono što ste dugo priželjkivali.
  Radite li u velikoj inozemnoj tvrtki, prilika za putovanje, koja će se pojaviti tijekom marta/ožujka, izazvat će Vaše oduševljenje i otvoriti niz novih mogućnosti za Vašu karijeru. Bikovi, koji traže sigurnost u obiteljskom obrtu, mogu iskoristi nova poznanstva i uložiti svoj novac u profitabilan projekt. Poslušajte savjete stručnjaka i uz minimalan rizik omogućite sebi daljnji uspon. Pri tom zanemarite impulsivne reakcije ljudi, koji nisu upućeni u Vaše poslovanje, i hrabro slijedite vlastiti put.
  Svi oni koji rade u trgovinama ili većim trgovačkim centrima, imat će priliku promijeniti posao, no bolje plaćeno radno mjesto obično za sobom povlači i veću odgovornost. Čuvajte se spletki i budite oprezni, posebno ako iznenadne privilegije dolaze od nekoga s kim ste do sada bili na ratnoj nozi. Nakon što Jupiter 6. januara/siječnja promjeni znak, neke stvari naglo će se zakomplicirati. Što prije pojednostavite svoje odnose, tim bolje. Ulazak Saturna u znak Vage 30. oktobra/listopada donosi Vam ono što očekujete - uvid u pravo stanje stvari!

  ZDRAVLJE: Tokom januara/siječnja i februara/veljače moguće su nagle povišene temperature, koje će biti nesumnjivi znak upale, bilo daje riječ o grlu ili uhu. To će Vas jako uznemiriti, s obzirom na Vaše ambiciozne poslovne planove. Nemojte se zavaravati i ignorirati problem jer angina ili upala grla kod Vas može biti itekako bolna i složena bolest. Nakon izlječenja, razmislite o vađenju mandula ili sličnom zahvatu koji bi trajno smanjio mogućnost razvoja bolesti.
  Tokom proljeća i ljeta kontrolirajte krvni tlak jer nije neuobičajeno da osobe, koje su u mladosti imale nizak tlak, odjednom postanu hipertonične. Moguće su manje smetnje probave, u prvom redu povezane s pogrešnom prehranom, no dobra vijest je Vaš imunitet. On će se nakon januarske/siječanjske kalvarije uspješno othrvati svim napastima, te će Vaš oporavak ove godine biti ubrzan. Ako ste uz sve to još i zaljubljeni, bolest u Vašem slučaju nema nikakve šanse.
  No, najveća slabost Bika je u tanjuru. Otkako ste skloni gurmanskim uzicima, trebali biste prisiliti sebe na disciplinu za stolom, a k tome i prakticirati svakodnevne vježbe. Ne ciljajte na ekstremne i najčešće skupe načine mršavljenja - bit će dovoljno i minimalno gimnasticiranje u vlastitom scenariju. Izbjegavajte prijevozna sredstva zbog kratkih udaljenosti i odvojite se malo od svog automobila. Pješačite, šećite se, brzo hodajte, povremeno se usudite i potrčati. Zaboravite proizvode koji Vam obećaju bajkovite rezultate u par dana jer i sami znate da od toga nema nikakve koristi.
  Koncem aprila/travnja nastupit će nešto bolje razdoblje u kojem ćete zadovoljni rezultatima, više pozornosti polagati na svoj izgled. Posvetite nešto više vremena njezi nogu i kože. Maj/svibanj je već tradicionalno vrijeme živosti kad ćete svoju pasivnost zamijeniti novim životnim ambicijama.

  POVOLJNI DANI: Prva polovica juna/lipnja bit će izuzetna za ljubav, bez obzira je li riječ o romantičnom poznanstvu, neodoljivom udvaranju ili raskošnom vjenčanju. Konkretne korake poduzmite u razdoblju od 20. septembra/rujna do 14. oktobra/listopada kada su Vam naklonjeni Mars i Venera, ali isto tako i Uran. Ujedno je to pogodno vrijeme za povišicu, poslovni napredak ili putovanje.

  NEPOVOLJNI DANI: Razdoblje od 7. marta/ožujka do 17. aprila/travnja moglo bi zaljubljenim Bikovima donijeti dosta problema, a tako i ozbiljnu ljubavnu krizu. Saturn će Vas stalno prizemljavati. Vaše romantične žudnje bit će proglašene nezrelim maštanjem, a realni prigovori samo će dodatno opteretiti nastale nesporazume. Nepredvidljive izmjene klimavih dogovora i brojna neispunjena obećanja, drastično će umanjiti međusobno povjerenje, zato bi bilo najbolje da taj period jednostavno prespavate!

  ASPEKT GODINE: 22. juni/lipanj - Venera u trigonu sa Saturnom: Ne samo da ćete danas biti sigurni u sebe, barem kad je riječ o svojim osjećajima, nego ćete cijelom svijetu objaviti kako su vaše emocije najozbiljnije moguće. Duševna harmonija, tradicija, odlučnost, odgovornost - sve su to temelji stabilnog života. Na manje ne pristajete, poigravanje sa sobom ne dozvoljavajte! Iako Vas mnogi smatraju ovisnikom o sigurnosti, spremni ste riskirati. Poznanstvo sa starijom zrelijom osobom u Vama je zapalilo ljubavni plamen. Suzdržano ćete iskazati simpatije, no odanost će biti više nego velikodušna. Štedljivi ste i spremni na sve dužnosti, ali i privilegije koje Vam takva veza donosi.

  ASTRO PODSJETNIK: Jupiter svojim ulaskom u Vodenjaka, početkom januara/siječnja, seli vaše ambicije tamo gdje ih je najlakše učiniti konkretnim. Izvrsne poslovne ideje moraju pasti na plodno tlo. Ipak, postoje određene prepreke koje će se pokazati tek na jesen. U svakom slučaju, Jupiter potiče karijeru, pokretanje pravnih postupaka, održavanje sastanaka, ali i druženje s obitelji.
  Ulaskom Saturna u znak Vage 30. oktobra/listopada bit će jasno kako mjesecima prikrivate zdravstvene probleme, no sada će to biti nemoguće, stoje u krajnjem slučaju dobro za Vas jer je vrijeme da ih konačno i zauvijek riješite. Krenite na specijalistički pregled bez odgode. Ako ste Vi poslodavac, sada je vrijeme da više brinete o svojim radnicima. Možda neki od njih odlaskom u mirovinu ostave prazno mjesto na koje nitko ne želi doći, stoje također dobar razlog za razmišljanje.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:53 am

  BLIZANCI
  Neocekivana poznanstva, iznenadni strastveni osjecaji, luda zabava, intenzivna zaljubljivost, povremena razocaranja i, na sreću, ubrzani emocionalni oporavak - sve ce to bit dio Vaše svakodnevice u 2009. godini.

  Ključne riječi: komunikativnost, prilagodljivost, svestranost, spretnost, brzina, razigranost, pustolovina, putovanje, radoznalost, rizik, istraživanje, nepromišljenost, otvorenost, susretljivost, mladolikost...

  OPŠTE KARAKTERISIKE: Blizanci su treći znak Zodijaka i prethode ljetnom solsticiju. Oni su glavni Merkurov znak, a ono što ih karakterizira jeste da su, prije svega, dvojni znak ljudskih odnosa, simbol svih unutarnjih i vanjskih suprotnost koje dobijaju svoja razrješenja u stvaralačkoj napetosti.
  Njihova ambivalentnost čini ih zabavnim u njihovoj neočekivanosti, ali iritiraju zbog svoje nepostojanosti. Čisti Blizanac je osoba s kojom se nemoguće svađati duže vrijeme. Njegov um se kreće poput žive tako da čovjek nikad ne može biti siguran o čemu se radi. Blizanci imaju zlatan jezik, kao i kreativan um. Kao Majmuni iz kineske astrologije, mogu opčiniti ptice na drveću, navesti druge da slijede kurs djelovanja koje oni ne smatraju preporučljivim. Uspjvaju fascinirati svakog koga žele.

  UTICAJ PLANETA: Ljudi iz Vaše neposredne okoline zamjerat će Vam razne stvari od nepopravljive neobuzdanosti, do klasične neodgovornosti - no svima ćete biti neodoljivo simpatični i dragi.
  Bez obzira na Vašu profesiju, poslovna sfera neće biti mirna. Već u januaru/siječnju i februaru/veljači očekuju Vas velike odluke u kojima neće biti mjesta za kolebljivost ni neodlučnost. Neki Vaši potezi bit će protumačeni nezrelošću, no svaki pokušaj uspostavljanja zlatne sredine bit će i dalje uzaludan.
  Uživanje u ekstremima, povremena rastrošnost i spremnost na rizik za posljedicu će imati financijske oscilacije, no zahvaljujući Vašem šarmu, ljudi će jedva čekati da Vam mogu priskočiti u pomoć. Smiren obiteljski život bit će posljednji na Vašoj listi prioriteta jer ćete željeti živjeti život punim plućima, bez obzira na stalan nemir i neizvjesnost. Planeti će ove godine biti darežljivi po tom pitanju, osigurat će Vam energiju i zasuti Vas neobičnim idejama koje čete u tren oka pretvoriti u stvarnost.

  LJUBAV: Najbolji savjet za ljubav u svim mjesecima: organizirajte kaotične misli i pokušajte ih pretočiti u pisane rečenice. Izvrsno je vrijeme za kreativne planove i pisanje. Povoljno dani za ljubav bit će oni tijekom aprila/travnja i augusta/kolovoza, dok će situacija biti najbliža idealnoj u septembru/rujnu. Svi oni koji namjeravaju krenuti u bračne vode neka odaberu oktobar/listopad, no ukoliko im se jako žuri – april/travanj, tačnije, početak tog proljetnog mjeseca.
  Blizanci su veći ovisnici o zabavi nego o ljubavi, no pustolovne emocije često ih dovedu do raznih kombinacija i situacija. Mijenjanje emotivnih brzina kod Vas se odvija bez ikakvog brzinomjera, a kratki put od znatiželjne inicijative, do ishitrenog raskida često zna biti pun iskušenja. Januar/siječanj i februar/veljača bit će obilježeni površnim vezama, no u aprilu/travnju ćete se ipak zaželjeti neke ozbiljnije podrške. Nedostajat će Vam maženje i nježnost koja nije isključivo vezana za seksualne nagone. U potrazi za čvršćim ljubavnim osloncem naići ćete na prijatelja suprotnog spola i neće proći puno vremena do ljubavne veze. Blizanci u dužim vezama već su se izvježbali u manevrima kroz ljubavne
  labirinte. Ako se koji put volite poslužiti izmišljotinom, tim gore. Potcjenjivanje partnerove inteligencije i neprekidno izvlačenje mutnim isprikama, ozbiljno će poljuljati Vaš odnos. Ipak, kako to obično biva u životu, partner će biti taj koji će prvi iznenaditi Vas. Po prvi put ćete osjetiti zrno sumnje i neizvjesnost. Ljubomora, koja je do sada bila ekskluzivno partnerova sklonost sada bi mogla napasti Vaše srce punim intenzitetom.
  Ako ste u nekoj usputnoj vezi i niste izvan sebe od ljubavi, maj/svibanj donosi krizu punu međusobnog inata, no ukoliko Vam je doista stalo do partnera, stanite i priberite se. Nevjera i ostale sebične metode zadovoljenja rezultirat će turbulencijama u ljubavnom životu. Moglo bi se desiti da ništa ne uspjeti očuvati u tajnosti i sve da se dozna, čak i najpikantniji detalji. Junski/lipanjska sklonost uzbuđenjima donosi izvjesne rizike. U svakom slučaju, srljanje u zabranjenu zonu moglo bi završiti velikom krizom nakon koje će sve biti drugačije. Razmislite dobro o situaciji koju ćete stvoriti takvim ponašanjem i prije nego ste krenuli u akciju, stanite i razmislite.

  POSAO: U januaru/siječnju pa sve do aprila/travnja ćete se upuštati u poslovnu suradnju samo s provjereno sigurnim partnerima. U maju/svibnju ćete biti jako vrijedni, nesebični, ali i neprimjetni. U junu/lipnju ćete igrati neke skrivene poslovne igre, sve dok Vas ne razotkriju. Tijekom cijele godine ćete se ponašati poput kakve filmske zvijezde, skloni raskoši i luksuzu potrošiti ćete daleko više no što ćete zaraditi, u jesenskim danima ćete biti od opipljive pomoći nekim Vašim prijateljima. U svakom slučaju juni/lipanj će Vam biti najbolji mjesec, i tada ćete uspješno finalizirati jedan posao koji ste dugo vremena gradili!
  Prva polovica januara/siječnja bit će nepovoljna za Vašu poslovnu misiju. Činit će Vam se kako dajete sve od sebe, no okolnosti Vam nisu naklonjene, kao ni ljudi u vašoj radnoj okolini. Budite spremni na teške kompromise i strpite se, to je jedino što Vam preostaje. Februar/veljača i mart/ožujak donose nešto više sretnih okolnosti, no april/travanj će zato biti sjajan. Bit ćete nagrađeni za sav trud, što bi se uskoro moralo odraziti i na Vaše financijsko stanje. Tog će se mjeseca pojaviti potreba za intenzivnijim druženjem s prijateljima, ali i želja za novim poslovnim poznanstvima. U svakom slučaju, budite oprezni s novcem, posebno prigodom zajedničkih investicija.
  Poslovne aranžmane sklapajte koncem aprila/travnja i početkom maja/svibnja ili u septembru/rujnu, ako se bavite umjetnošću ili nekim sportom. Vaša će zarada biti doista visoka, no isto tako i troškovi. Većinom će se raditi o posve nepotrebnim stvarima. Poslovna ponuda koju ćete dobiti ove godine garantira vrhunski prihod, no garancije za sigurnost nema. Pred Vama su i neke teške dileme. Odluka "za" ili "protiv" bit će jako neugodna i na žalost, neodgodiva.
  Ljeto donosi šansu za poslovanje s inozemstvom, no uvjet je proširenje suradnje sa strancima. Ako još ne znate ili niste počeli učiti strani jezik, krajnje je vrijeme za upis u neku od škola. Razmjenite korisne savjete sa suradnicima i poznanicima, no svoja politička uvjerenja zadržite za sebe jer profit ne poznaje ni naciju, ni državnu granicu.

  ZDRAVLJE: Blizanci ne znaju što znači miran i pasivan život! Vaša mentalna živost uvjetuje niz svakodnevnih manevara, što nerijetko rezultira neočekivanim obratima. Snalažljivi i nerijetko simpatično konfuzni, sve ćete se teže snaći u svojim kompliciranim scenarijima, te će januar/siječanj i februara/veljača biti obilježeni nesporazumima u ljubavno/bračnim odnosima. A, kao što i sami znate, to donosi želučane smetnje, mučnine i neobjašnjive grčeve u predjelu crijeva. Čak i ako ste sretno zaljubljeni, to može biti posljedica vječnog nemira u kombinaciji s nezdravom prehranom. Stalnim zanemarivanjem zdravlja ugrožavat ćete ne samo vitalnost, nego i svoju mladolikost. Pretjerivanje u jelu jednako je loše kao i namjerno izgladjivanje, a nagle promjene tjelesne težine bit će siguran pokazatelj kako nešto nije u redu. Tvrdnje kako nemate vremena jesti, bit će posve deplasirane.
  U februaru/veljači svakako posjetite liječnika koji će vam preporučiti dodatne pretrage. Ako tako postupite, neke će stvari, barem na papiru, ubrzo postati puno jasnije. Zadesi li Vas neka nasljedna dijagnoza, nemojte se iščuđavati, ali isto tako niti uplašiti. Sjetite se kako se treba ponašati s kroničnim bolestima - može ih se uspješno ublažiti, pa i zaustaviti njihov razvoj. Potrebno je prikupiti informacije i aktivirati se, a tu ste oduvijek izvrsni! Bilo daje riječ o artrozi, osteoporozi, alergiji, bronhitisu ili gastritisu, uvijek vrijedi isto pravilo - odbacivanje nezdravih navika i briga o zdravlju na prvom mjestu.

  POVOLJNI DANI: Sredinom februara/veljače i početkom jula/srpnja planete će Vas potaknuti na zaljubljivanje, ali i na izvjesne promjene izgleda. Novo lice, ali i stav o sebi još će više ojačati Vaše samopouzdanje. Ne treba to biti ništa drastično, iako biste rado pronašli kakvog sponzora za lifting i slične estetske zahvate. Promjenite stil odijevanja, frizuru ili se upišite na tečaj plesa. Povoljno je razdoblje i za razvoj nekog hobija, na primjer slikarstva ili kiparstva.

  NEPOVOLJNI DANI: U januaru/siječnju pa sve do aprila/travnja ćete se upuštati u poslovnu suradnju samo s provjereno sigurnim partnerima. U maju/svibnju ćete biti jako vrijedni, nesebični, ali i neprimjetni. U junu/lipnju ćete igrati neke skrivene poslovne igre, sve dok Vas ne razotkriju. Tokom cijele godine ćete se ponašati poput kakve filmske zvijezde, skloni raskoši i luksuzu potrošiti ćete daleko više no što ćete zaraditi, u jesenskim danima ćete biti od opipljive pomoći nekim Vašim prijateljima. U svakom slučaju juna/lipanj će Vam biti najbolji mjesec, i tada ćete uspješno finalizirati jedan posao koji ste dugo vremena gradili!
  U svakoj obitelji postoje neslaganja. Zavaravate se mislite li daje kod drugih idila. Zatvorena vrata skrivaju razne nesuglasice i emocionalne ponore, no predbacivanja i kritike kojima ćete biti skloni tijekom marta/ožujka i maja/svibnja samo će osnažiti duh netolerancije. Prebrodite generacijski jaz iskrenim povjeravanjem i međusobnim povjerenjem.

  ASPEKT GODINE: 24. april/travanj 2009. - Merkur u sekstilu s Uranom: Pametni aspekti za pametne Blizance. U prvom planu je potreba da se što hitnije osamostalite. Ako ste mladi i puni volje za život, odlazak iz roditeljskog doma mogao bi biti točka prekretinica, no prve poteškoće koje će se javiti ne bi Vas smjele obeshrabriti. Dosadno pranje suda, kuhanje ili glačanje, samo su dio rutinskih poslova koje su ranije umjesto Vas obavljali Vaši roditelji. Život se sastoji i od manje zabavnih stvari, a upravo danas shvatit ćete kako katkada mora biti i dosadno. U potrazi za dubokoumnim djelatnostima, nemojte zanemariti trivijalne kućanske poslove. Što se tiče teorije, možete biti genijalac, no kad je riječ o praksi, sad imate idealnu priliku za dokazivanje vlastite zrelosti!

  ASTRO PODSJETNIK: Utjecaj Jupitera u srodnom Vodenjaku ne može biti nepovoljan. Put do produhovljenosti, mudrosti i višeg znanja sada je uistinu lak i ugodan! Ako ste Blizanac koji zna slušati i koji slobodno vrijeme provodi u knjižnici, postoji opasnost da se probudite s mišlju kako ste najpametniji i kako već sve znate! U svojim filozofskim raspravama sa samim sobom i drugima, ostavite malo mjesta i za tuđe mišljenje. Jupiter će povoljno utjecati na polaganje ispita, putovanja u inozemstvo. Talent za spisateljstvo imate, no očekuje Vas inspiracija za objavljivanje romana ili pjesama.
  Također, osim znatiželje da iskušate sva jela kakvog egzotičnog restorana, slobodno se prijavite na sudjelovanje u kvizu jer imate mogućnost zaraditi dosta novca! Koncem oktobra/listopada Saturn će ući u Vagu. Od Vas se očekuje da pravilno usmjerite svoju vitalnost, tjelesnu i spolnu energiju, ljubavnu energiju i sve ostale stvaralačke snage. Spoznaja kako su ljubav i odgovornost duboko povezani rezultirat će zaštitničkim ponašanjem. Želite li stvarno duboku ljubavnu vezu, planete su na Vašoj strani.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:55 am

  RAK
  U 2009. godine svijest o tome kako ste rodjeni za neka druga romanticnija vremena, neka bude Vaša motivacija strpljivog cekanja, jer ljubav ce sigurno doci...

  Ključne riječi: nježnost, radenost, ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički, plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Rak je četvrti znak Zodijak. Njegov period nastupa neposredno nakon ljetnog solsticija, kada dani počinju bivati sve kraći. Kao lunarni znak označuje povlačenje u sebe, senzibilitet, nježnost, upornost i požrtvovanost. Psihološka priroda čistog Raka je prilično slična fizičkoj prirodi raka i drugih ljuskara: čvrsta vanjska školjka skriva unutrašnjost koja je meka i ranjiva. Rakovi drugima izgledaju grubi i nesimpatični, a onima koji ih dobro znaju oni su blagi i samilosni. Morski rak je totalno vezan za svoju kuću na najdoslovniji način, a život čistog Raka koji je, metaforski također vezan za svoju kuću, okreće se oko partnera, roditelja, djece i osoba s kojim je blizak.

  UTICAJ PLANETA: Vaš izvrstan osjećaj za mjeru često nije u pogonu kad je riječ o kritikama, što utječe na odnose s Vašim bližnjima. Život Raka je besmislen bez strasti, no januarsko/siječanjsko oduševljenje moglo bi postati junsko/lipanjsko razočaranje. Težnja za ljubavnim garancijama ostat će nezadovoljena, zato ni ne pokušavajte reklamirati neuzvraćene osjećaje. U uobičajenom okretanju unatrag, prelistajte svoja sjećanja i uspomene i vidjet ćete kako ste s previše idealizma izgradili dvorac od stakla. U potrazi za odgovarajućim stilom života, ne zaboravite da su nježnost i brižnost osobine koje su više nego izuzetne. Proljeće donosi niz poslovnih događanja, no zaneseni materijalnim ambicijama, shvatit ćete kako novac nije presudan za sreću. Ovo je godina velikih ciljeva; neki će završiti fakultet i zaposliti se; drugi otići u zasluženu mirovinu, no svako će imati priliku posvetiti se onome što voli.

  LJUBAV: Oko Vas se vrte neki pretvrtljivci koje biste morali raskrinkati na vrijeme, kako Vam ne bi ukrali srce i ostavili Vas razočarane. Budite iskreni, i susresti ćete se s iscjeljujućim silama i energijama. Neki Rakovi kao da su pod opsadom nekih mračnih sila, pa im je jako stalo nesvjesno učiniti svoje partnere ljubomornima ili bijesnima, možda da bi sami sebe uvjerili kako su konačno voljeni! Tijekom 2009. ćete partnera izluditi neprekidnim mijenjanjem zajedničkih dogovora.
  Potreba za sigurnošću jest životna tema svakog Raka, no sretan osjećajni život njegova je najjača motivacija. Svaka Vaša ljubavna priča ima svoje tragične i komične trenutke, intenzivne i neponovljive. U 2008. godini neke su veze nepovratno prekinute. Usamljeni Rakovi upali su u zamku vlastite posesivnosti i izgubili vjeru u ljubav, dok oni koji su opstali u samoći svoja četiri zida, viđaju teške rane. Suosjećanje s ljubavnim gubitnicima uzrokovano je sebičnim razlozima jer Vi uistinu sebe vidite kao najveću žrtvu. Reducirajte malo opsesivne mračne misli i podignite razinu optimizma i samopoštovanja. Tokom aprila/travnja očekujte nova poznanstva, a tako i susret sa (još jednom) srodnom dušom. Dijelite savjete i pozitivne poticaje, ali se ne vraćajte previše u prošlost.
  Zaljubljeni Rakovi doživjet će ljubavni preporod, ali će brzo shvatiti kako je u prirodi zanosa da se on potroši. No, je li zanos ono što Vas veže ili tu, osim snage ljubavi i duha, ima i nekih trajnih konkretnih vrijednosti? Ne padajte u nesvjest od zaljubljenosti, nego se koncentrirajte na budućnost. Klonite se monotonih rasprava i usporedbi koje su najblaže rečeno, ponižavajuće. Negdje u Vama spava optimist, no probuditi ga, znači odreći se svih onih Vaših sumnjičavih propitkivanja, tugaljivih raspoloženja i monotonih, dosadnih kritika. Jeste li spremni za to? Danas je važno biti brz i učinkovit. Pronađete li idealnog partnera ili partnericu koja se sviđa Vašoj mami, ne čekajte, nego je odvucite pred matičara. Rakovi u dužim vezama doživjet će svoje prve krize, a možda će biti nakratko i ostavljeni. Život je, kao što vidite, prilično nepravedan. No, sačuvajte dostjanstvo i nemojte izreći nešto što Vam partner ne bi mogao oprostiti.

  POSAO: Imati ćete velike ambicije, koje ćete uporno i strpljivo slijediti. Nepogrešivo ćete se nalaziti u centru pažnje javnosti. Mogli biste postići veliki poslovni uspjeh što posebno vrijedi za Vas koji ste dugotrajno slijedili neki plan i program. Razdoblje od januara/siječnja do aprila/travnja je kao stvoreno za odmaranje, jedini problem je što Vam nitko neće dati tako dugačak godišnji odmor. Imat ćete kontrolu nad svojom poslovno financijskom situacijom, koliko vam to okolnosti budu dopuštale. U junu/lipnju, julu/srpnju i augustu/kolovozu ćete imati više sreće. Tek na jesen ćete se spojiti s nekim ljudima i na taj način zaraditi lijepe novce!
  Kad je riječ o karijeri, prva polovica godine ovisit će o disciplini i spremnosti da žrtvujete slobodno vrijeme za obavljanje posla. U svakom slučaju i dalje ćete vješto izbjegavati rizične financijske transakcije. Neke dobitke možete očekivati i od igara na sreću, posebno ako se inače ne zanimate za tu vrstu zarade. Januar/siječanj i februar/veljača donose vam promaknuće, a zbog izvrsnih rezultata uskoro krećete na novu dužnost, ali tek nakon rješavanja nekih formalnosti. Protekne li smjena na vrhu onako kako očekujete, bit ćete nadređeni onima s kojima ste do sada dijelili dobro i zlo. Od Vas se očekuje pravednost i realnost. Ma što govorili svojim bližnjima, nećete imati financijskih problema.
  Velika postignuća i priznanja čekaju sve Rakove zaposlene u medicini i ugostiteljstvu. Razvijanjem samouvjerenosti postat ćete komunikativniji, no sad tu vještinu trebate usavršiti. Traži se verbalna disciplina - balansiranje riječi i odmjerenost. Zbog tipičnog petljanja u tuđe obiteljske probleme, doživjet ćete neke neugodnosti, tako da ćete sami sebi priznati nepažnju. Uslijedit će razdoblje usamljenosti, što će biti povoljno za Vas. Naime, konačno ćete završiti pronaći neke zagubljene dokumente. Dolazak novog ravnatelja ili direktora bit će dvosjekli mač. S jedne strane, on će pokazati velikodušnost u malim financijskim stimulacijama, no kako je riječ o hiperaktivnoj, nagloj i općenito prevrtljivoj osobi, čiji je ured minsko polje za sve preosjetljive poput Vas, očekujte neslaganje.

  ZDRAVLJE: Temeljni problem svakog astrološkog Raka je nevjerojatna preosjetljivost. Vaš vladar Mjesec simbol je osjećaja, i svaki put kad su oni ugroženi, javlja se neka bolest. Stalne kritike, nedostatak podrške, manjak ljubavi i sve te neugodne reakcije na koje nailazite u svakodnevnom životu svakako bole daleko jače od klasičnih boli - tu anestetici uopće ne pomažu! Budite smireni, samouvjereni i ne posustajte, mislite pozitivno i djelujte kreativno. Mislite li kako je to lakše reći nego učiniti, pokušajte s jednostavnim zadatkom: smanjite očekivanja od svojih bližnjih, kako bi sami sebi bili najčvršći oslonac. Tokom prva tri mjeseca u godini mučit će Vas bronhitis i smetnje s disanjem od upale sinusa, do nekog poremećaja u radu pluća. Čak i kratki odlazak u planine ili na more, bit će učinkovita terapija, naravno, uz lijekove koje Vam preporuči liječnik. Ako još niste prestali pušiti, krajnje je vrijeme da bacite nikotin. Osjećaj umora pratit će Vas cijelog ljeta, što ne znači da ćete biti ozbiljno bolesni. Stalna zabrinutost loše utječe na volju i dinamiku, a samim time i usporava. Posezanje za multivitaminima neka bude rezultat savjetovanja s liječnikom, no bilo bi najbolje kada bi promijenili način prehrane. Pasivan život, nedovoljno kretanja i pretjerani unos masnoća uzrokuju probavne smetnje, od gastritisa do hemeroida. Uspostavite ravnotežu tijela i duha kretanjem, dovoljnom količinom vode i konzumacijom hrane koja će potaknuti Vašu probavu. Budite oprezni tijekom 2009. godine jer Vam prijete ozljede, kako u zimskim uvjetima, na poledici, tako i ljeti zaštitite svoju kožu od sunca.

  POVOLJNI DANI: Povoljni dani za suočavanje s problemima nastupit će koncem aprila/travnja, nakon što konačno skupite hrabrosti i pogledate istini u oči. Podrška okoline, u prvom redu roditelja, neće izostati cijelog ljeta, no želja da svoj život, brak ili vezu prikažete savršenom, odnosit će Vam jako puno energije i živaca.
  2009. godina je vrijeme istine, čak i uz priznanje kako možda nismo jako uspješni ili najbolji. Ipak, opstajemo, što je najvažnije!

  NEPOVOLJNI DANI: Zaoštravanje bliskih odnosa, kao i nedostatak diplomacije u komunikaciji zadesit će Vas u razdoblju retrogradnog Merkura, tačnije od 7. do 30. maja/svibnja no prave nesporazume donosi vam Venera i to u danima oko 6. marta/ožujka. Ako su Vam se probudili materinski osjećaji, pazite da ne zanemarite voljenog partnera jer ravnodušnost neće biti oproštena. Imate li malo dijete i nedovoljno iskustva, život je podređen raznim strahovima vezanim za odgoj djeteta. Imajte povjerenja svoju intuiciju. Neutemeljena panika posljednje je što Vam treba.

  ASPEKT GODINE: 8. januar/siječanj - ulazak Jupitera u znak Vodenjaka: Ulazak Jupitera u znak Vodenjaka 6. januara/siječnja 2009.godine u prvi plan stavlja osobnu radost. Težnja prema razvoju osobnosti i želja za mijenjanje u izravnoj je vezi sa Vašom životnom stazom, koja je do sada bila ispunjena brigama, nezadovoljstvom i općenito, nesigurnošću. Pojavit će se intelektualna nezavisnost zbog koje ćete se osjećati jači i općenito sposobniji u donošenju samostalnih odluka. Potaknuti povoljnim utjecajem planeta, bit ćete spremni upustiti se u velike duševne adaptacije. Ništa manje neće biti ni one vanjske - bez obzira je li riječ o oporavku nakon duže bolesti ili uređenju životnog prostora. Dozvolite si i pokoju ekscentričnu ideju, kako bi u potpunosti iskoristili ovaj trenutak nadahnuća.

  ASTRO PODSJETNIK: Januarski/siječanjski ulazak planeta ekspanzije i životne sreće Jupitera u znak Vodenjaka, na prvi pogled nema veze s Rakom, no ustvari je riječ o dubokoj povezanosti vode i zraka. Vaši osjećaji bit će nadopunjeni spoznajom kako ostvariti sve što želite, posebno ako je to povezano s vašim domom. Pod utjecajem Jupitera, upustit ćete se u preuređenje ili obnavljanje stana, uložiti nešto novca u radove po kući, a usputno se zainteresirati i za feng shui ili meditaciju. Iako prenatrpani obiteljskim obavezama, ulazak Saturna u vagu 30. oktobra/listopada predstavljat će nastavak radova nadogradnje, uređenja, pa čak i mogućeg preseljenja. Nekim Rakovima taj isti Saturn donosi osobu iz prošlosti, prema kojoj kako se čini, još uvijek gaje određene osjećaje. Ipak, ovo je nagovještaj problema sa svima koji Vam nameću svoje mišljenje od poslodavca do roditelja.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:57 am

  LAV
  Lavovi koji se vec neko vrijeme hvataju u koštac s raznim neugodnim životnim nedacama, mogu odahnuti - izlaz iz složene obiteljske situacije bit ce u prvoj polovici 2009. godine.

  Ključne riječi: snaga, kreacija, ponos, dostojanstvo, vodstvo, moč, zapovjedništvo, hrabrost, ambicioznost, velikodušnost, taština, teatralnost, otvorenost, elegancija, prijateljstvo, netolerancija, snobizam...
  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Lav je peti znak Zodijaka i zauzima sredinu ljeta. Ima dominantnu ličnost i uvijek stoji izvan gomile. On ili dominira ili nastoji da dominira, ne plašeći se da pomalo i zastraši. Lav je ekstravertna ličnost, društven i odlučan da uvijek bude glavni. Ako društvo izbjegava da prihvati njegovo pokroviteljstvo, on će se ili oneraspoložiti ili namršten povući. Ali kada se jednom nađu u dominantnom položaju, Lavovima je teško da uzmaknu s te pozornice.
  UTICAJ PLANETA: Lavovi su srdačni i uistinu strastveni, no ne vole biti nadmašeni ni u čemu. Trude se izbjeći ljude koji se oblaće bolje od njih, voze bolje automobile ili su poslovno uspješniji. Ljubomora ih jako provocira, no posebno su osjetljivi na vremenske prilike, te ne vole kad je prehladno, prevlažno ili kada pada kiša. Zanimljivo je da ne žele slijediti tuđa pravila u svezi vjerskih običaja.
  Sunčan dan za njih je prilika za izlazak i ako moraju ostati u kući, jako pate.
  U svakom slučaju, velikodušan i arogantan, Lav je vatreni znak koji obožava kipove ili slike sunca i zvijezda. Zlatni nakit u obliku sunca ili sunčevih zraka, suncokreti, simboli mačke, antikni novčiči sve to je dio njegovog života, a najčešće i radnog stola. Ako često boravi u automobilu, obavezno u pretincu držite naš talisman Pečat sretne kuće jer će Vas on čuvati od nesreće.
  Raspoloženje je pozitivno, zahvaljujući povoljnim zvjezdanim utjecajima, a u porastu je i Vaša popularnost u poslu kojim se bavite. Iz tog smjera stižu tuđa naklonost i pohvale okoline, podrška i sklad u ljubavi. Malo skromnosti i strpljenja ipak bi Vam dobro došlo, posebno ako svoje kreativne sposobnosti ističete u uobičajenim, svakodnevnim uvjetima.
  Neke obiteljske situacije mogle bi se zakompiicirati, radi se o nečemu što vučete još od prošle godine. Osjećaj duševnog preporoda dogodit će se tek nakon što povučete drastičan rez između prije i sada.
  SAVJET: Ne ustručavajte se kreativne talente izraziti kroz svakodnevne "obične" poslove i zadatke, kao što su odgoj djece, kuhanje, uređenje doma...
  LJUBAV: Vaša nepredvidljivost neminovno će izazavati burne reakcije, proporcionalno partnerovim emocijama. Ipak, vedrina, toplina i srdačnost Lavova osigurava im poznanstvo s najrazličitijim osobama, no potreba da svakog trena budu u prvom planu, često je veliki problem. Na suprotnom kraju povremenih razmaženosti i očekivanja da su Vaši vjerni podanici vječno na usluzi, blistaju Vaše vrline kao što su zaigranost, kreativnost i druge krasne značajke koje Vas čine nadarenim i zabavnim. No, čak i Vi, bez obzira na naviku samoveličanja, čeznete za posve jednostavnom stvari - istinskom ljubavi. Privlači Vas posve neovisna osoba, koja bi zajedno s Vama preokrenula svijet. Na žalost, navikli na laskanje i dodvoravanje, teško razaznajete iskrenost od laži, a ta bi slabost u prva tri mjeseca 2009. godine mogla na Vašu životnu pozornicu dovesti različite glumce.
  Kako god bilo, nebo če biti milostivo prema vječnoj djeci, te Vam cijele godine nuditi dokaze da ste voljeni i da volite. Ako ste još uvijek samac ili samica, idealizirat ćete ljubav, sastavljati listu želja i svima naokolo pričati kako ste nadahnuti za ljubav koja, samo što nije pokucala na Vaša vrata. Poznanstvo s osobom koja će pristati na sve Vaše prijedloge može rezultirati brzopoteznim brakom, no isto tako, iako se dogodi i pokoja nedozvoljena avantura, ako ništa drugo, onda radi međusobne utjehe.
  Ako ste već zaljubljeni, svoju ćete zaigranost katkada skupo platiti. Svaku nemarnost ili pogrešan ishitren korak pravdat ćete dugim razgovorima u kojima će partner pokušavati pronaći trag ozbiljnosti. Od juna/lipnja do oktobra/listopada sadašnjost će biti temelj emocionalne sfere, što znači da se nećete zamarati perspektivom. Neki od Vas i dalje će sami sebe smatrati mentalno superiornim, te tako upropaštavati svoju ljubavnu vezu ili brak.
  POSAO: Kada su karmički dogadjaji u pitanju, postoje problemi, čak i za Vas, od preosjetljivosti prema tuđim riječima (dok Vi osobno nemate nikakvu kočnicu po tom pitanju), pa sve do nedostatka povjerenja. Pretjerano žrtvovanje vremena kojeg ionako nemate dovoljno, ali i pogrešno tumačenje tuđih osjećaja u drugoj polovici februara/veljače dovest će Lavove do apsolutno krivih reakcija, pa i prekida odnosa. Cijenu nekih svojih neodmjerenih i uvredljivih rijeci mogli biste platiti u julu/srpnju.
  Nakon nekih većih ili manjih gubitaka koje ste u 2008. uspješno "odradili", 2009.godina će Vam ponuditi razne mogućnosti za oporavak. No, ipak, bilo bi dobro da ne računate na neka spektakularno brza i učinkovita rješenja za svoje poslovne brige i probleme! Situacija će od Vas zahtijevati krajnji oprez, trezvene proračune, i više od svega osjećaj za realizam.
  U poslovno financijskom smislu najbolji će Vam biti februar/veljača i mart/ožujak, i tada negdje su mogući neki značajni preokreti i preobražaji. Na proljeće će Vaša najznačajnija karakteristika biti nepredvidivost. Bit ćete puni stvaralačkog nemira i u Vas se nitko neće moći sa sigurnošću pouzdati. Redovito ćete s jednog posla skakati na neki drugi. Tijekom ljeta ćete biti frustrirani zbog toga što Vam se neće poslovi odvijati kako ste sve isplanirali. Jesenski dani donose disciplinu, ali i sporost: radit ćete smireno i polako, i nikome nećete dopuštati da Vas ubrzava. Ta temeljitost će Vam se isplatiti.
  Stanje u poslovima kojim se bavite bit će tijekom januara/siječnja podložno nejasnim i konfuznim situacijama. Svakako pokušajte što manje odgađati važne odluke. Nastavite se truditi i dodatno se educirajte i ojačajte volju za rad. Sudjelovanje u humanitarnim akcijama probudit će duh idealizma, no isto tako i hrabrost. Primjetite li nepravdu, izborite se za gubitnike.
  Profesionalni uspjesi očekuju vas u razdoblju od februara/veljače do aprila/travnja, što ne znači da ne trebate učiniti sve kako bi organizacija Vašeg posla bila još plodonosnija.
  U razdoblju od aprila/travnja do juna/lipnja stvorit ćete uvjete poslovanja upravo onakvima kakvi bi oni trebali biti, no pri tom nemojte zaboraviti kako nekada morate udovoljiti i drugima a ne uvijek samo sebi. Ako ste dio tima, poštujte tuđe potrebe jednako kao svoje. Težnja da neprekidno budete u prvom planu, tipična za Vaš horoskopski znak, donosi lošu reputaciju. Junski/lipanjski dani će zahtijevati neovisne poteze, no koncentracija će i dalje biti slaba točka. Sredite se, budite samouvjereni, ali i promišljeni. Usprkos svemu, događat će Vam se razni gafovi, od nenamjernog povrijeđivanja bliskih suradnika, do nepromišljenih izjava upućenih osobama koje volite. Činit će Vam se kao da namamljeni nekom crnom magijom govorite pogrešne stvari na krivom mjestu, što je najjednostavnije spriječiti samodisciplinom u ophođenju s drugima.
  ZDRAVLJE: Lavovi obično nemaju nikakvih problema sa zdravljem dok se ne razbole... Nakon što napune četrdesetu, kao iz zasjede, napadnu ih razne dijagnoze! Provodite li većinu radnog vremena sjedeći, već bi Vas u februaru/veljači mogla izmučiti Vaša, već tradicionalno bolna kralježnica, a moguće je čak da se koncem tog mjeseca neobjašnjivo ukočite. Nakon masaže ili kure injekcija bit će Vam lakše, no to ne znači da ste riješili problem.
  Stres i osjećaj neizdrživog pritiska smanjivat će se tijekom marta/ožujka i aprila/travnja, no samo ako se prestanete opterećivati tuđim problemima.
  Osim problema s tjelesnom težinom, koji se tijekom godine može javiti i kod onih koji inače nisu sklone takvim oscilacijama, moguće su i jutarnje glavobolje povezane s nesanicom i nemirom. Smanjite unos stimulansa, od nezaobilaznih kofeina i nikotina, pa sve do šećera i alkohola.
  Druga polovica godine donosi mogućnost učestalih viroza i prehlada. Nepravodobnim liječenjem stvari se mogu samo zakomplicirati, zato nemojte olako shvatiti problem. U slučaju da, čak i nakon tjedan dana patite od neobjašnjive temperature, obratite se liječniku jer postoji mogućnost upale piuća. Pojačana mogućnost infekcija trajat će sve do novembra/studenog. Sve to će uvjetovati veliki nemir. Vaše psihičko stanje moglo bi se urušiti. Ne prepuštajte se pesimizmu i pronađite oslonac. Osim kretanja, važno je imati dobro društvo i prijatelje koji Vas mogu utješiti. Udovoljite malo samom sebi, kao i uvijek u kriznim situacijama, budite rastrošni i priuštite si mirišljavu kupku ili parfem. Znate i sami da ste to zaslužili!
  POVOLJNI PERIODI: Tojekom februara/veljače, aprila/travnja i u drugoj polovici septembra/rujna bit ćete angažirani na nekoliko razina, a vješto snalaženje u više stvari uistinu je izuzetno. Zahvaljujući kreativnosti, sklopit ćete unosan poslovni ugovor koji će u velikoj mjeri poboljšati Vaše financijsko stanje. Razdoblje nakon 30. oktobra/listopada povoljno je za pravne postupke, posebno ako je riječ o nekretninama ili zemlji, ali i za gradnju.
  NEPOVOLJNI PERIODI: Nepovoljni dani za rješavanje obiteljskih problema nastupaju već početkom godine, kad ćete pod pritiskom pristati na neke poteze koje ranije niste planirali. Nedostatak komunikacije s određenim osobama bit će i dalje veliki problem, čiji je uzrok davno zaboravljen. Posljedice se, naprotiv, i dalje osjećaju, zato je krajnje vrijeme da i Vi pokažete zube.
  POSEBNE NAPOMENE: Muče vas brige jer je pred vama teška odluka, a vi ne znate što učiniti?
  Sve češće pojavljivat će se prilike za putovanja, bilo zbog posla, bilo zbog neke nove privatne ambicije. Vaša nova navika bit će čitanje do kasnih sati, iako knjige neće ponuditi željene odgovore. Niz problema Vas očekuje sa susjedima, posebno onima koji se stalno nešto bune i s kojima ste na ratnoj nozi. Moglo bi doći i do fizičkog obračuna, zato budite oprezni! Naglo ćete se uozbiljiti i samo najvještiji uspjet će Vas nasmijati. Umjesto depresije, otkrijte neki novi hobi ili se posvetite ljubavi.
  Ne zaboravite: Jupiter u Vodenjaku potiče nježnost i privrženost u ljubavi. Tko daje sve, dobiva sve!
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 10:59 am

  DEVICA
  Neizvjesno je u poslu i financijama, niste sigurni kako ce sve završiti, no sudeci prema Vašim radnim navikama, nemate razloga za strah. A i ljubav u 2009. godini ce uticati na neke Vase odluke...

  Ključne riječi: urednost, kritika, analiza, metodičnost, perfekcionizam, pedantnost, praktičnost, savjesnost, racionalnost, studioznost, preciznost, samokontrola, iskrenost, stedljivost, požrtvovnost, proračunatost, cinizam...

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Djevica je šesti znak Zodijaka. U njoj su spojene karakteristike vatre i vode, te simboli žetve, rada, manuelne sposobnosti i pretjerane savjesnosti. U starom Egiptu Djevica je bila znak božice Izide.
  Razboritost, inteligencija, preciznost i upornost su osnovne karakteristike Djevice. Ljubav Djevica prisutna je u gotovo svakom aspektu života: odmor se planira, gotovo u sat. Djevica u dvadesetim godinama stupa u kompleksne sheme štednje koje će joj osigurati mirnu starost. Čak i u djetinjstvu Djevice se ponašaju kako treba: oni su učenici čije su sveske model urednosti, vole dosadnu rutinu školskog života i opisani su kao djeca koja ne prave nevolje. Kod kuće su isto tako uredni - djetetu Djevici nikad ne treba reći da pospremi svoju sobu.

  UTICAJ PLANETA: Saturn u znaku Djevice već neko vrijeme stišće nesigurni ego pripadnika ovog znaka. Zbog tog planeta se u posljednje vrijeme ne možete pomaknuti s mrtve točke, a neki događaji od 2008. godine jako su Vas zabrinuli i poljuljali Vaš osjećaj sigurnosti. Pronađite snagu u sebi. Možda Vam savjetuju da budete agresivni, prodorni i nametljivi, no najbolje bi bilo da za sada ostanete takvi kakvi jeste.
  Samozatajno i uporno slijedit ćete svoje ideale i na svoj tih način uspinjati se po društvenoj ljestvici. Svjesni razlika među ljudima, poštivat ćete tuđe mišljenje i biti spremni poslušati sve savjete, no primijenit ćete samo one koji su u skladu s Vašim uvjerenjima. Cijelo prvo tromjesečje 2009. povoljno je za ljubav, tačnije promjene u životu samaca, koji će sada imati prilike upoznati srodnu dušu. No, ključno pitanje glasi što donosi to poznanstvo, ljubav ili...? Zajednički život, ozakonjenje ljubavne veze, i roditeljstvo ne dolaze nužno tim redosijedom, a upravo druga polovica godine donosi takva iznenađenja.

  LJUBAV: Godina pred vama mnoge će dovesti pred važnu odluku koju bi prije nekoliko godina uspješno riješili - bijegom. No sada su stvari puno drukčije... Vaša živčanost bi vas mogla tijekom prve polovic 2009. godine iznenaditi - i loše utjecati na vašu ljubavnu vezu. Zajedničko vrijeme biti će važna stavka koju ćete morati pažljivo i brižno čuvati! Imate li kakav hobi koji ste podijelili s partnerom, ne dozvolite da vam oduzima svo zajedničko vrijeme. Fatalizam i ponos, zavist i ljubomora - tako otprilike glasi kratki opis siječanjskih problema što se tiče ljubavi, na sreću ne tim redosljedom.
  Prošla su vremena kad su Djevice izbjegavale nova poznanstva i bespogovorno prihvaćale svoj usamljenički status. Vaše radno mjesto bit će poprište intenzivnih ljubavnih događanja, a čak i ako se ne ostvari neka trajna romansa, uzbuđenja neće nedostajati. I dalje ste izuzetno izbirljivi, no nekim Čudom pronaći ćete čudesno ispunjenje svojih visokih kriterija. U prvom planu bit će osoba iz vaših snova: štedljiva, uredna, spremna na odricanja i što je najvažnije, poslovno besprijekorna. Isprva sramežljivo, a zatim sve hrabrije, platonsku fazu simpatije zasjenit ćete konkretnom, strastvenom vezom. Ogovaranja i tračevi koji će vas nesumnjivo pratiti, neće vas obeshrabriti nego upravo suprotno, bit ćete spremni uzvratiti istom mjerom. Ako ste se tek nedavno oslobodili teških okova neupjele ljubavne veze ili braka, nećete biti tako nagli kad je riječ o emocijama, no susret s nekim iz prošlosti izazvat će svojevrsno buđenje emocija. Ipak, u svakom trenutku budite svjesni kako okolnosti mijenjaju ljude. Namjeravate li se u prva tri mjeseca posvetiti učenju, polaganju ispita ili namjeravate preuzeti neke obiteljske obveze, nova ljubav mogla bi poremetiti vaše planove. Zaljubljene Djevice, kao i oni koji su u braku, doživjet će niz sretnih trenutaka, ali i neminovnu ljubavnu hladovinu, koja obično nastane nakon što započne zajednički život. Uvedite u svoj svakodnevni život nešto više strasti, iznenađenja i romantičnih izleta. Obilazak trgovina, kupnja namirnica, kućni popravci i problemi ne bi smjeli biti sjeme razdora, nego zajedničko druženje tijekom kojega ćete s partnerom razvijati prijateljstvo i bliskost. Ukoliko su vaši emotivni odnosi već neko vrijeme poremećeni, veljača će biti mjesec lažnog mira, no već ožujak i travanj donose burne svađe.

  POSAO: U januaru/siječnju ćete agresivnije krenuti u neke svoje privatne poslovne pobjede. Sam početak godine neće u Vama probuditi neke velike nade u poslovno financijski prosperitet, no kako će mjeseci odmicati Vi ćete sve više vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. Najteže će Vam biti izbiti iz glave misli da ste pretplaćeni da uvijek budete drugi ili treći. Posljednji tjedan februara/veljače, cijeli mart/ožujak i april/travanj je vrijeme u kojem biste mogli i trebali napokon progledati...
  Na proljeće ćete morati odraditi neki posao koji ste uporno zapostavljali i izbjegavali, i s tim u vezi ne računajte na bilo čiju pomoć. Konačno čete uspjeti naplatiti neka stara potraživanja, no i dalje su mogući manji zastoji. Neki ljudi jednostavno nisu navikli na redovito plaćanje, a dok ste prisiljeni raditi s njima, morate to prihvatiti, što ne znači da jednog dana nećete moći birati. Jako ste ambiciozni, no Vaš prioritet ne smije biti materijalna dobit, nego stabilnost posla.
  Zbog preopterećenosti koja prati poslove velike zarade, pati Vaš emocionalni život, od obiteljskih obveza, do odnosa s partnerom. Januar/siječanj i februar/veljača će biti obilježeni Vašim prozivanjem i trenutkom u kojem će Vaša okolina očekivati da baš Vi donesete krajnju odluku.
  Proturječne informacije koje ćete skupiti neće vam biti od pomoći, a sve će otežati i bliska suradnja s osobom koja ima potpuno drukčiji pristup od vas. Dođe li do zastoja, o svemu izvjestite poslodavca kako bi riješio ovu pat poziciju. Odustajat ćete i pri najmanjim teškoćama, što ćete objašnjavanjati čekanjem inspiracije. To bi moglo ostaviti jako loše dojmove kod poslodavca, a mogli bi biti i zamijenjeni nekim sposobnijim i spremnijim na rizik. Prenisko mišljenje o sebi spriječit će Vas u ostvarenju svega onoga za što ste sposobni, a istina je da ste itekako kompetentni u onome što radite. I to ne samo u januaru/siječnju ili februaru/veljači, nego cijele godine. Niti jedna profesija ne podrazumjeva sumnju u sebe i svoje mogućnosti, zato postavite razumne granice za dovršenje posla i ne posustajte. Ako možete, podijelite posao na manje zadatke koje ne morate obaviti sve odjednom.

  ZDRAVIJE: Nakon što ćete uspješno prebroditi neke emocionalne teškoće, u 2009. godinu ulazite preporođeni. Ipak, bolest vreba iz prikrajka - iznenadni preokreti u osjećajnoj sferi u prvoj polovici godine donose mogućnost želučanih problema, u prvom redu gastritisa i mučnina. Ništa neobično za Djevice koje sve svoje emocije proživljavaju kroz probavni sustav. Ukoliko patite od alergija, sredinom marta/ožujka moglo bi doći do pogoršanja, za što ćete biti sami krivi. Djelomično poboljšanje koje će uslijediti ipak ne znači da smijete zaboraviti na vlastitu preosjetljivost. Uzimajte preparate kalcija i izbjegavajte aktivne alergene, poput perja, peluda biljaka i kućne prašine. Drugim riječima, suzdržite se valjanja u jastucima od perja, a akcije čišćenja svedite na razumnu mjeru kako nakon velikog pospremanja ne biste bili onesposobljeni. Prihvatite već jednom nazočnost dobrih bakterija i ne paničarite.
  Tokom ljeta i jeseni Vaše će zdravlje biti zadovoljavajuće, a manje poteškoće s vidom mogu se korigirati nošenjem naočala ili leća. Naravno, prema uputi okulista. U drugoj polovici godine neke će se Djevice u potpunoj panici pripremati za operativni zahvat ili zahtjevni tretman liječenja. Zaboravit ćete kako je Vaša psihička stabilnost u prvom planu i zabrinuto stvarati nepotrebni nemir. Umjesto drame, imajte povjerenja u svog liječnika i naoružajte se informacijama. Ne zahtjevajte od članova svoje obitelji da Vam budu na usluzi 24 sata dnevno. Umjesto kraljevskih prohtjeva, pomirite se s uvjetima koje nameće bolnica i pokažite svoju hvaljenu skromnost.

  POVOLJNI DANI: Povoljni dani za novac, a posebno kredite i slične zajmove uslijedit će u razdoblju od 19. do 26. januara/siječnja, a isto se može očekivati i u martu/ožujku. Ako namjeravate pronaći nekretninu povoljnu za život, tada će ljetno razdobije zadovoljiti i najprobirijivije Djevice. U svakom slučaju, budite strpljivi i ne zabrinjavajte se ako Vam iz prve ne uspije. Ova je godina svakako uspješno razdoblje za selidbu ili kupnju stana ili kuće.

  NEPOVOLJNI DANI: Neki nesporazumi trajat će cijele godine, a razdoblja retrogradnosti planeta Merkura, Vašeg vladajućeg planeta dodatno će Vas opteretiti nejasnim poteškoćama kojima se neće nazirati kraj. Pazite na svoje dokumente, obratite veliku pažnju u rukovanju električnim uređajima i pripremite se za poteškoće u komuniciranju. U prvom redu, budite oprezni od 11. do 30. januara/siječnja, zatim od 7. do 30. maja/svibnja, zatim od 7. do 29. septembra/rujna, no nezgodan je i sam konac godine.

  ASPEKT GODINE: 4. april/travanj – Merkur u sekstilu trigonu a Jupiterom: Blagost i vedrina ovog aspekta odnose se na naklonjenost koju imate kod drugih ljudi. Zbog Vaše skromnosti i profinjenog nastupa svi Vam nude podršku. Čak i ako mislite da je ona prenaglašena, iskoristite naklonost okoline, te krenite slijedom svojih ambicija. Natprosječno ste inteligentni, a zarada Vam nije važna, no s vremenom će se to itekako promijeniti. Ulazite u svoje znanje, kupujte knjige i priručnike, potrebne za usavršavanje. Ovaj aspekt potiče i sklonost modi, možda si konačno kupite neke glamourozne odjevne predmete koje dugo priželjkujete.

  ASTRO PODSJETNIK: Ekonomska kriza i preokreti s kojima ispraćamo staru 2008. godinu za Djevice su odavno predznak opreza. Skromnost i štedljivost ostaju Vaše najveće vrline. Porast troškova teško ćete izbjeći, no svijest o tome kako za svoj novac možete kupiti sve manje jako će Vas potresti i uplašiti. Stalno uspostavljanje ravnoteže između materijalnog i emotivnog za Vas je izuzetno teško, posebno zbog Vaše nesklonosti bliskim odnosima, no kad shvatite da Vas samo to može učiniti sretnim, imovina će Vam se učiniti kao sporedna vrijednost. Ono što će Vas zanimati bit će ljubav i bliskost, ali i zdravlje. Svoje zdrave navike pokušajte nametnuti svima oko sebe, a ako možete, nabavite kućnog ljubimca. Zanimat će Vas alternativna medicina, autogeni trening ili neka druga duhovna disciplina. U svakom slučaju, ne gubite iz vida praktičnost.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:00 am

  VAGA
  Godina 2009. otvara Vam niz mogucnosti da riješite svoje najvaznije životne dileme, a ostvarenja su povezana s Vašim dosadašnjim potezima i nastojanjima.

  Ključne riječi: harmonija, estetika, šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis, društvenost, obzirnost, neodgovornost, suosjećanje, smirenost, krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...
  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duševnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja. Vaga će maltene do u paru odvagati cijenu rođendanskog poklona koji je dobila kako bi mogla istom mjerom vratiti. Ova sklonost da se sve vaga, da se vjeruje da nešto nije u redu ako je jedna strana skale koja simbolizuje ličnost Vage teža nego druga, ide dalje od novčanih vrijednosti. Vage imaju skladne i umjerene političke i religiozne stavove, vole zadovoljstvo i luksuz, odbacuju pohlepu i razuzdanost, jedu umjereno kako ne bi bile ni debele ni mršave, itd. Ako ako Vage pretegne na jednu ili drugu stranu, može da postane ekstrem.
  UTICAJ PLANETA: Dolazak Saturna u Vaš znak tokom jeseni bit će najavljen od samog početka godine. Ako ste u proteklom razdoblju izrekli puno negativnih stvari, očekujte revanš, bez obzira o kome se radi. Budite oprezni u međuljudskim odnosima, jer Vam planete postupno donose nesklonost okoline. Putovanje koje planirate moglo bi rezultirati komplikacijama i problemima zbog kojih ćete biti onemogućeni vratiti se na vrijeme. Kvarovi na automobilu, kućanskim aparatma ili sukobi oko nekretnina, bit će aktualni cijelo proljeće i iziskivat će dodatne troškove. Vaši glavni problemi ticat će se pravnih tema odnosno imovinskih parnica i postupaka vezanih za materjalno, no to će biti tek jedna od Vaših briga u 2009.. Neke riječi koje ste izrekli sada dolaze na naplatu, kao i obiteljski problemi koji su se godinama gomilali.
  LJUBAV: Februar/veljača i mart/ožujak bit će možda obilježeni ljobomorom, ali će april/travanj donijeti smirivanje. Ako ste u vezi s Rakom ili Blizancem, takvo što Vam ide od ruke, a ako je u pitanju Vodenjak, bunt će biti neminovan. Zauzete Vage prepoznat će trenutak u kojem počivaju nagovještaji svih budućih događanja, posebno onih koje su duže vrijeme planirali, no neke neuobičajene reakcije partnera mogle bi ih na trenutak pokolebati. Slobodne Vage oličenje su šarma, no Vaša je prilagodljivost i pitomost samo privid. Osim što itekako znate što želite, ne namjeravate popustiti ni milimetra.
  Neki među vama doista su zainteresirani za novu ljubav i u svojim zavodničkim pothvatima, ne biraju sredstva kojima pokoravaju usputne žrtve. Drugi pak, nastavljaju tesati po materijalu zvanom „bivša ljubav", pri čemu je riječ ljubav, naravno zamijenjena svim najgorim epitetima. Ta Vaša opsesija brine mnoge, no vi ne odustajete, ne prihvaćate činjenice i ne posustajete. Teško je priznati poraz, no ostavite već jednom prošlost iza sebe i okrenite novu stranicu.
  Prilika za ljubav pojavit će se već koncem februara/veljače. Bit ćete jako zainteresirani. Vaše visoko mišljenje o sebi bit će poljuljano. Ako već duže vrijeme uživate u sretnoj ljubavi, nema razloga da se to ne nastavi, jer Vas očekuje intenzivno ljubavno razdoblje tijekom kojeg ćete dati sve od sebe da ovog puta uspijete. Nježni ustupci, volja za cjelodnevnim druženjem i emocionalno dijeljenje bit će sastavni dio veze, koja će stopostotno ostvariti vaše čežnje. Bez obzira na zaljubljenost, sredinom maja/svibnja pred Vama će se stvoriti iskušenje kojem ćete teško odoljeti. Jedna od teškoća svakako će biti Vaša neodlučnost, koja kad se radi o vjernosti, može značiti samo jedno - nedovoljno jasan stav. Hoće li Vaša veza biti pošteđena drame? To zna samo glavni glumac, no pitanje je jeste li to uistinu Vi?
  POSAO: Vaše olako shvaćanje nekih ljudi, stvari i poslovnih situacija na kraju Vas je i dovelo tu gdje jeste. Iako najbolje radite u zajedništvu, s drugima, pred Vama je mnoštvo zadataka koje ćete morati obaviti sami. Ne postoji neko Vaše izrazito profitabilno razdoblje koje bismo Vam mogli preporučiti, i najbolje Vam je da se skroz pažljivo koncentrirate na ono stvarno bitno! Tek tijekom juna/lipnja bit ćete jedan od najmoćnijih igrača na ovom ili onom tržištu.
  Januar/siječanj i februar/veljača bit će obilježeni neodlučnošću, no ukoliko predugo odgađate neku odluku, djelovat ćete neorganizirano i egocentrično. Što je najgore, Vaš će poslovni ugled biti poljuljan. Činit će Vam se kako je sve protiv Vas i ljudi i okolnosti. Zbog velikog opterećenja bit ćete skloni povući pogrešne poteze. Stres će doseći maksimum početkom februara/veljače kad ćete shvatiti da je netaktičnost drugih osoba uobičajena pojava. Umjesto razočarenja pokažite razum i ne padajte u zbunjujuće promjene raspoloženja koje unose dodatnu kontuziju. Ne zaboravite da ste na radnom mjestu i da svoje suradnike niste mogli birati. Rokovi su nemilosrdni, zato ne gubite vrijeme na telefonske razgovore i surfanje internetom. Vaš će poslovni život biti iscrpljujuć i naporan. Zadali ste sebi niz obveza i preuzeli na sebe organizaciju nečega za što možda i niste sposobni. Daljnjim precjenjivanjem svojih mogućnosti naći ćete se u jako nezgodnom položaju, no u posljednji trenutak pomoći će Vam suradnik rođen u znaku Bika.
  Juni/lipanj će donijeti neke neugodne situacije u poslovnoj sferi, u prvom redu zbog Vaše vlastite nemarnosti. Težiti nekom cilju, a ne razmotriti mogućnosti realizacije, znači put bez plana i ideje. Zbog toga budite strpljivi i pedantni. Posve je svjedeno radite li u slastičarni, krojačnici, frizerskom salonu ili ambulanti: zlatno je pravilo prvo mjeri onda reži. Procjena odoka nije dovoljno mudro rješenje bez obzira na profesiju kojom se bavite.
  ZDRAVIJE: Tokom prva tri mjeseca u godini kod mnogih će se javiti osjećaj umora i bezvoljnosti. Zimsko sivilo i sve rjeđi boravci na otvorenom čine nas razdražljivim i zabrinutim. Umjesto crnih misli, prihvatite kako svaka smjena godišnjih doba donosi osjećaj neprilagođenosti. Žalite li se kako ste stalno umorni, bez obzira na količinu sna, čini se daje najbolje rješenje u novim interesima. Neke stvari u Vašem životu zauvijek su završene, a što prije to osvijestite u sebi, tim prije ćete krenuti dalje. Bolovi u leđima mogući su tijekom ljetnih mjeseci.
  Odlazak na rendgesko snimanje možda rezultira neočekivanom dijagnozom koja je uobičajena za Vašu dob. Spriječite daljnji razvoj osteoporoze konzumacijom namirnica bogatih kalcijem i D vitaminom koje sadrže mlijeko, mliječni proizvodi, jaja, riba voće i povrće. Redovitom fizičkom aktivnošću potaknut ćete jačanje kostiju i očuvati mladolikost. Vježbajte i krećite se, a koncem mjeseca častite se aromatičnom kupkom ili masažom. Budite oprezni u rukovanju oštrim predmetima i čuvajte se ozljeda. Čak i mala porezotina staklom ili nekim sličnim materijalom lako se može inficirati, budete li zanemrili saniranje rane. Oktobar/listopad i novembar/studeni bit će posebno nezgodni, zato se maksimalno zaštitite i pažljivo rukujte oštrim predmetima.
  POVOLJNI DANI: Povoljno razdoblje za pravna pitanja nastupit će početkom marta/ožujka, te koncem aprila/travnja, no neke žrtve nećete izbjeći, posebno ne ako pokušavate živjeti od uvjerenja koja nisu realna. Ogovarate druge i ne shvaćate da, dok govorite o drugima, svi znaju kako nemate - sebe. Najbolje razdoblje za ponovni pronalazak vlastitih ideala je juni/lipanj. Tokom tog mjeseca prisjetite se tko ste i kako vješto obavljate svoj posao, a marginalne stvari ostavite gdje pripadaju - po strani.
  NEPOVOLJNI DANI: Nepovoljni dani uslijedit će u februaru/veljači i maju/svibnju i to u prvom redu zbog nesposobnosti da prihvatite vlastita ograničenja. Navikli ste sebe promatrati u najljepšem svjetlu, no stanje je daleko od savršenog. Obiteljska situacija koja će Vas mučiti početkom godine bit će najbolji dokaz kako ste povukli pogrešan potez, a možda i kumovali problemu. Umjesto pokušaja da na silu ispravite promašaj, okrenite novu stranicu.
  ASPEKT GODINE: 30. oktobar/listopad - ulazak Saturna u znak Vage: Što ste više svjesni sebe i svojih problema, a posebno pogrešaka, Saturnovo djelovanje bit će blaže. Dakle, za osviještene Vage, spremne na toleranciju i kompromis imamo samo lijepe riječi i konačno će dobiti željena priznanja. S druge strane...sve ostale...mogle bi se naći u neugodnom položaju. Do 30. oktobra/listopada imate dovoljno vremena da se pripremite za dolazak Saturna. Bolje da se dobrovoljno prilagođavanje okolnostima nego da padnete na koljena, što se redovno događa kad nas stisne planet karme. Točnije ne on, nego neka vanjska okolnost koja nas prisili na suočavanje sa situacijama koje ste u prošlosti uzimali zdravo za gotovo.
  ASTRO PODSJETNIK: Ulaskom Jupitera u srodnog Vodenjaka 6. januara/siječnja novi hobi ispuniti će Vaše slobodno vrijeme. Možda će to biti fotografija, ples, gluma, novi kućni ljubimac, a za najsretnije i prinova. Jupiter će probuditi osjećaj zaštitništva, suosjećanja, mudrosti i razumjevanja, no još uvijek ćete biti više nego uvjereni da ste samo Vi u pravu, što je posve pogrešno. Naravno, novi interesi donose i nove dužnosti, koje će zahtijevati dosta pozornosti i kontinuiteta. Saznat ćete tko ste, a možda pri tom upasti u osobnu krizu. Jesen donosi osjećaj potištenosti, mogli biste čak izgubiti nekoliko kila. Utjecaj planeta je tu samo s jednim ciljem - spoznajom kako se trebate mijenjati.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:02 am

  ŠKORPION
  Ravnopravnost spolova u Vašoj kuci tek je kazališna predstava - dominacija je puno cešca opcija. Bez obzira na 21. stoljece, neke Vaše ideje doista su zastarjele što ce se pokazati i u 2009. godini.

  Ključne riječi: strastvenost, erotičnost, tajnovitost, prodornost, ambicioznost, energičnost, upornost, dubina, hrabrost, pravednost, pakost, odgovornost, vidovitost, ratobornost, ljubomora, osvetoljubivost, taština, lukavost, sebičnost...
  OPŠTE KARAKTERISTIKE: U astrologiji je Škorpion osmi znak Zodijaka i zauzima sredinu jesenskog tromjesečja. Džon Gedberi (John Gadbury), astrolog iz 17. stoljeća, koji je rođen u znaku Škorpiona, napisao je pamflet da bi dokazao da čisti Škorpioni nisu, kao što kažu tradicionalna vjerovanja, neutješne svađalice, izdajice, pijanice i razuzdane duše. Današnji astrolozi su saglasni sa Gedberijem više nego sa tradicijom i tumače prirodu Škorpiona koncentrišući se na pozitivne aspekte tog znaka. Oni tvrde da samo mali broj čistih Škorpiona ima karakter nasilne i iracionalne prirode kakva im je tradicionalno pripisivana i da su većina osoba rođenih sa Škorpionom ascendentom i sa suncem u Škorpionu, sasvim korekte, uljudne, poštene, racionalne i da nisu posebno razuzdane ili svađalice.
  UTICAJ PLANETA: Škorpioni su štićenici planete Ptutona, a njihov astrološki suvladar je Mars. Upravo ta kombinacija snage i moći čini ove ljude izvanredno otpornim. Škorpioni ustaju nakon pada i bez obzira na intenzitet životnih nedaća idu dalje. Urođena agresivnost i duhovna snaga jačaju njihove ionako dobre izglede u malim ratovima. Oni ostaju sastavni dio njihove svakodnevnice, no neka pitanja morat će si postaviti što prije. Na primjer, je li im dominacija toliko nužna?
  Škorpioni sebe često smatraju superiornim dijelom para. Svoju nenadmašnost će uskoro moći dokazati prilikom obiteljskog problema, koji će zahtjevati intenzivniji angažman. Razdoblje proljeća donosi nova iznenađenja - lekciju koja će Vas podučiti kako je ponekad nedjelovanje uz određen problem puno uspješnija taktika, nego otvoren, nasilan pristup.
  LJUBAV: Kad je o Škorpionima riječ, manipulacija je osnovna mana, a odmah za njom je potreba da se neprekidno nalaze u stanju prikrivanja i manevriranja. Svoju sklonost impulzivnim strastvenim udvaranjima svedite na razumnu mjeru. Slobodni Škorpioni mogli bi već početkom godine započeti veze sa znakovima zraka, no nakon kratke idile, probudit će se sumnje. Osoba koju ste izabrali ponašat će se depresivno i u Vašu će svakodnevicu unositi pesimistično razmišljanje. A to je posljednje što Vam treba. Počne li Vam pri tom spominjati svoje materijalne probleme ili zatraži li od Vas pozajmicu, bježite na vrijeme.
  Vi ste utjelovljenje vrhunskog zavodnika, tajanstvenog ljubavnika i strastvenog osvetnika kojem je nemoguće odoljeti, a Vaš samaćki status samo je zanemariv trenutak u vremenu. Početak 2009. nudi Vam prigodu za kratku, burnu romansu koja će započeti neočekivanim poznanstvom na poslovnom putovanju ili u vlaku ili zrakoplovu. Kemija koju ćete osjetiti prema saputniku bit će nepogrešiv znak kako je ispod mirne površine uzavrela krv.
  Zahvaljujući utjecaju planeta, neočekivane okolnosti pomutit će Vaše planove jer će se ispostaviti kako je objekt Vaših želja partner nekog od Vaših prijatelja ili prijateljica. Ne samo da će to dodatno zakomplicirati situaciju, nego će biti i neodoljivo iskušenje. Ako ste već zaljubljeni, intenzivnom ljubavnom razdoblju doći će kraj, a na scenu će stupiti Vaša poznata ljubomora. Cijele 2009. bit ćete sumnjičavi prema svemu mogućem, novom partnerovom hobiju, poslovnim partnerima, navikama koje Vas isključuju i ljudima koji su u partnerovom društvu dok ste Vi odsutni.
  Strastveni ste i intenzivno proživljavate sve emocije. Vaša omiljene metoda nadzora, manipulacija, doživjet će krah u martu/ožujku jer su ratoborne reakcije samo dio partnerove pobune. Lijepi raskidi iz Vaše mašte ni ove godine nisu u planu, naprotiv. Oni Škorpioni koji teoretski prekidaju vezu, a praktično su još uvijek u njoj, mogli bi tokom juna/lipnja biti u velikim problemima jer će njihov osebujni ljubavni život na dva kolosjeka biti javno raskrinkan. Ako Vaša ljubav nekim čudom opstane i nakon suza i zaklinjanja, ući ćete u fazu primirja koja će trajati sve do oktobra/listopada.
  POSAO: Ako već duže vrijeme sanjate da krenete u privatne poslovne vode, prvi mjeseci u godini su Vam idealni za takvo što. S tim u vezi možda Vam je najbolje da strpljivo i u miru pričekate prve dane proljeća. Određeni broj Škorpiona imat će zdravstvenih problema i mogli bi gotovo cijeli april/travanj provesti na bolovanju.
  Možda je vrijeme da prihvatite da Vi niste mjerilo svijeta i svemira. Nisu svi navikli, poput Vas, skakati s teme na temu. Tokom januara/siječnja i februara/veljače imat ćete priliku za bolji položaj, no čini se da Vaš poslodavac neće biti baš siguran u to da ste Vi pravi izbor. Ako ste uvjereni kako ste stvoreni za šefovanje, hrabri i odlučni, zapitajte se što je uzrok nedostatka podrške. Možda Vaša nefleksibilnost?
  Financijsko stanje bit će cijele godine promjenljivo; činit će Vam se kako Vas tek nečija pomoć ili promaknuće na poslu mogu izvući iz dugovanja u koje ste upali. Vaš ugled omogućit će Vam da se u aprilu/travnju i maju/svibnju angažirate na jednom honorarnom projektu, no pitanje je na koji ćete način osigurati vrijeme potrebno za to. Uobičajeni obiteljski problemi uzrokovat će financijske gubitke, no moguća su i neka neslaganja u svezi ulaganja novca.
  Bez obzira hoćete li biti u pravu u posljednjm danima marta/ožujka budite oprezniji u kritikovanju najbližih. Iako Vas veze i poznanstva štite da ne ostanete bez posla, imajte na umu da prolazite osjetljiv vremenski period. Kako biste se malo "prizemljili" sjetite se vlastitih početaka, ali i udjela drugih ljudi u postizanju sadašnjeg statusa. Pratite modernu tehnologiju cijele godine i educirajte se, posebno ako se radi o programima koji se tiču Vaše struke.
  Ako treba, na jesen upišite tečaj pomoću kojega ćete povećati svoje znanje.
  ZDRAVLJE: Zdravlje je odraz ravnoteže tijela i duha, na koju utječu i dodatni elementi. Jedan od njih je Vaš temperament. Januar/siječanj i februar/veljača bit će ispunjeni stresom zbog kojeg ćete razmišljati o odlasku - bilo iz ljubavne veze, bilo s radnog mjesta. Vaš duševni mir remetit će stalno miješanje drugih u Vaš život, a to je nešto s čim se ne možete pomiriti. Osjećate li se beskrajno umorni i sve češće bezvoljni, posjetite liječnika. Uzroci takvog stanja mogu biti nizak krvni tlak, anemija zbog manjka željeza ili hipotireoza, odnosno nepravilan rad štitnjače. Dodatne pretrage riješit će misteriju, no tek će pridržavanje uputa donijeti poboljšanje.
  April/travanj će obilježiti osjećaj nesvjestice, povremena vrtoglavica i malaksalost, što će biti dokaz kako se ne pridržavate uputa koje Vam je dao liječnik. Tek nakon promjene stila života slijedi poboljšanje. Malo po malo, ponovno ćete biti u izvrsnoj formi. Ne zaboravite da ste Vi oličenje regeneracije i obnove, Vaša tjelesna građa je usprkos sitnim problemima i poteškoćama čvrsta i snažna. U razdoblju između maja/svibnja i juna/lipnja osjećat ćete poteškoće u vezi s urološkim sustavom. U potrazi za izlječenjem, priklonit ćete se odgađanju problema. Isto tako, samoinicijativno proučavanje enciklopedije zdravlja ne može se mjeriti s posjetom iskusnom liječniku. Nerealnim precjenjivanjem sebe i očekivanjem kako će bolesti proći same od sebe uistinu ugrožavate svoje zdravlje.
  POVOLJNI DANI: Povoljni dani za ljubav, a posebno obitelj i odnose s djecom nastupit će tijekom marta/ožujka. Ove godine Škorpioni će ostvariti neke od svojih najintenzivnijih želja, pa čak i one u čije ostvarenje sumnjaju. Osim podrške okoline, imaju i podršku planeta. Ljetni dani donose putovanje koje će samo potvrditi njihove spoznaje o životu i ljudima.
  NEPOVOLJNI DANI: Nepovoljni dani za rješavanje problema su druga polovica januara/siječnja i razdoblje od 16. aprila/travnja do 21. maja/svibnja. Igre moći, nametanje dominacije, nepopuštanje i općenito, pomisao na manipulaciju bit će sastavni dio septembra/rujna, koji će, ako prevladaju negativne emocije, biti poguban za neke Vaše odnose.
  ASPEKT GODINE: 19. mart/ožujak - Pluton u sekstilu s Marsom: Pluton i Mars u povoljnom aspektu izvrstan su dokaz kako upornost i posvećenost daju rezultate. Žudnja za moći također je nezaustavljiva! Čak i uz prepreke, Vaša potreba da se dokažete stvorit će povoljne okolnosti. Ovo je aspekt koji bi se mogao nazvati „ako neće milom, onda će silom". Imat ćete energije i snažnu volju! Bit ćete neumoljivo odlučni, spremni na borbu protiv vjetrenjača, no pripazite da slijedeći svoj nagon za opstanakom, ne odete predaleko. Nikad zadovoljni, nećete stati dok ne osvojite što želite, bilo da je riječ o položaju, osobi ili osobnom statusu.
  ASTRO PODSJETNIK: Škorpioni će u većem dijelu godine osjećati Jupiterov utjecaj i to kroz roditelje i obitelj. Drugim riječima, u 2009. ćete imati niz obveza prema starijim ljudima, te će zbog toga nešto više vremena provesti kod kuće. Obiteljske dužnosti su briga, ali i zadovoljstvo, od vrtlarenja i spremanja, do uređenja kutka za meditaciju. Saturnova promjena znaka ipak će aktivirati određeno nezadovoljstvo, pa i konfuziju. Odbacivanjem određenih prioriteta, napravit ćete mjesto novim ciljevima. U svakom slučaju, očekujte životne okršaje i prepreke, nakon kojih je dobrodošla dobrovoljna samoća. Ako Vas zanima ezoterija i okultno, sada je pravo vrijeme za sakupljanje informacija gdje i kako. Klonite se zlih, zavidnih i neugodnih ljudi, ali i svih onih koji su skloni iskorištavati Vašu naklonjenost. Pripremite se psihički i fizički za novi poredak.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:04 am

  STRELAC
  Optimizam i vedrina po kojoj ste poznati i zbog kojih ste omiljeni, nece Vas napustiti ni u 2009. godini. Naprotiv!

  Kljucne riječi: slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Strijelac je deveti znak Zodijaka. Simbol je kretanja, slobodoumnosti, neovisnosti i živih refleksa... Svi čisti Strijelci imaju ogroman potencijal, ali svi ne ispunjavaju obećanja koja pokazuju u početku. Razlog je što je jedna od karakteristika ovog znaka bezbrižnost koja ponekad navodi Strijelca da odbaci uspjeh kada mu je nadohvat. Ako, naprimjer, sretnete sjajnog studenta koji neočekivano prestaje da uči nekoliko mjeseci prije diplomskog, velika je vjerovatnoća da je čisti Strijelac. Iznenadan i neočekivan neuspjeh Strijelca u nekom poduhvatu ili aktivnosti u kojoj se već vidio uspjeh nije uvijek konačan. Strijelac je sretan znak i čini se da sudbina uvijek ostavlja više od jedne mogućnosti da se dođe do uspjeha. Izgleda da se za njih može vezati stara izreka: ''Dok se jedna vrata zatvaraju, druga se otvaraju''.

  UTICAJ PLANETA: Ulazak Jupitera u znak Vodenjaka očekujemo početkom januara/siječnja. Bit će to oslobođenje od tradicionalnih granica i zabrana koje su Vas do sada usporavale na putu do cilja. Ova godina donosi Vam više neočekivanih promjena od kojih neke, nažalost, neće biti blage prema Vama. One će se u prvom redu, odraziti na Vaše poimanje slobode. Odnos s partnerom bit će izložen iskušenjima kojima ćete se teško oduprijeti. Poslovna sfera također će zahtijevati određena odricanja, a zbog svega toga zanemariti ćete svoje zdravlje. Na sreću, ljudi će na prvi pogled prepoznati Vaš urođeni optimizam, spiritualnost i želju da ugodite drugima. 2009. godina za Strijelce je važna i po želji da osnuju obitelj, što će mnogi i učiniti već početkom godine!

  LJUBAV: U životima usamljenih, a vezanih Strijelaca mogući su preokreti. Ne, nećete uživati u svim tim neočekivanim promjenama, ali Vas one neće isuviše uzdrmati. Ovo je godina ljubavnih ponuda. Planetarni utjecaji u drugoj polovici godine su nešto povoljniji, a svi koji su sigurni u svoj izbor prevladati će poteškoće bez problema. Ne smijete biti pasivni i iz te pasivnosti očekivati da se nešto dogodi.
  Ljubavne veze Strijelaca oduvijek su bile tema tuđih ogovaranja, a čak i ako ste duže vrijeme sami, okolina Vam pripisuje fantomske partnere i udvarače. Idealistični i naivni, željeli biste romantičnu ljubav, sigurnog i pouzdanog partnera i velike količine slobode, što je, budimo realni, posve nemoguće. Osoba prema kojoj ste ravnodušni udvarat če Vam se u vrijeme oko blagdana, a Vi ćete joj svojim ponašanjem buditi lažne nade. Spoznaja kako ste nekome poželjni grijat če Vaše srce. Zapravo, sviđat će Vam se netko zauzet i tu će biti izvor svih Vaših problema.
  Kako je razdoblje od jabuara/siječnja do aprila/travnja inspirativno za ljubav, sklapat će se različite veze. Ipak, malo je vjerojatno da ćete pronaći nekog tko će spremno ostaviti prošlost iza sebe. Nakon elaboriranja raznih hipoteza shvatit ćete kako se nekih osjećaja ipak najpametnije odreći. Potreba da se isplačete na kakvom prijateljskom ramenu bit će najintenzivnije izražena sredinom marta/ožujka, no nakon toga stvari će polako poprimati vedrije tonove.
  S dolaskom ljepših dana izlasci u društvo bit će sve češći, a tako i nova poznanstva. Zauzeti Strijelci osjećat će se nevoljeno i mnogi će upravo na proljeće doživjeti da budu ostavljeni. Nezgodna narav bivšeg partnera stvorit će nakon prekida stanje u kojem ćete priželjkivati pomirenje. Čak i ako ste doista voljeli partnera, preispitajte sada svoje emocije. Doista nije najbolje idealizirati nekoga tko Vas je ostavio. Ta osoba prije svega nije bila stvorena za Vas, a što prije to prihvatite, tim bolje. Klonite se ljubomornog ogovaranja i iznošenja prljavog rublja, potražite novu ljubav. Ipak, čak i ako imate kakve kandidate, u vezu se upustite tek nakon što se uvjerite da Vam ta osoba odgovara. U ljubavi je dobro biti fleksibilan, no neki principi moraju se poštivati. Ako Vam se sviđa netko s posla, pokušajte se družiti na privatnoj osnovi, u privatno vrijeme, a uredske avanture odbacite kao neprimjerene. Poimanje ljubavi nakon što ste bili ostavljeni moglo bi biti ratoborno, no garancije nema, zato budite miroljubivi i nježni.

  POSAO: Neprekidno ćete nešto pokušavati, ali zbog neodlučnosti uspjeh Vam neće biti lako dostižan. U januaru/siječnju ćete kraljevski trošiti iznad svojih mogućnosti. U februaru/veljači ćete se baciti u kuknjavu, a potom u štednju. April/travanj će Vam biti ekspanzivno optimističan mjesec, a maj/svibanj donosi pad na tlo. Jesenski dani će Vam biti sretniji i plodonosniji od jula/srpnja i septembra/rujna, no u cjelini gledajući Vi tokom 2009. ne biste trebali imati većih problema. Ako razmišljate o otvaranju svog nekog privatnog posla, prestanite razmišljati, nego se dajte na posao!
  U januaru/siječnju Vam prekovremeni rad neće predstavljati nikakav problem, a dva mjeseca kasnije svaka, pa i najmanja sitnica mogla bi Vas izbaciti iz takta. Svoje nezadovoljstvo nećete sakrivati ni pred kim, posebno ne pred ljudima iz privatnog života. Ako je konkurencija ono što Vas čini paničnim, smislite neku drugu strategiju i ne gubite živce. Stisnite zube i dajte sve od sebe. Bit će najvažnije poštivati tuđe mišljenje, posebno ako je organizacija posla novijeg datuma.
  Ako ste zaposleni u velikoj tvrtki, ne dovodite u pitanje autoritet poslodavca na način da poslove uporno obavljate po vlastitom rasporedu. Neke profesije i radna mjesta zahtijevaju određenu distancu, što ne znači da se na svoje klijente smijete gledati s visoka. Nije uputno izlagati se neprimjerenim situacijama. Ako se bavite medicinom, druženje s pacijentima postaje diskutabilno, posebno ako pri tom svi prisustvuju Vašim napetim ljubavnim obračunima. Pretjerana bliskost s mnogima obično donosi neželjena ogovaranja koja će kad-tad utjecati na posao. Želja za suradnjom bit će odlučujuća u samostalnom poslu, no nametanje svojih stavova neće proći. Izabirete li na važan položaj nekog s nedostatnim osjećajem odgovornosti, gubitak je neizbježan, zato se potrudite i upoznajte svoje djelatnike bolje od površne razine.

  ZDRAVLJE: Liječnici se svakodnevno uvjeravaju u činjenicu kako su tjelesni i duševni status pacijenta međusobno povezani. Njihova međusobna ovisnost najbolje se ogleda u sve češćim psihičkim smetnjama koje nas muče neovisno o spolu, dobi ili društvenom statusu. Početkom 2009. godine, razloga za neravnoteže ima bezbroj, od opterećenja na posalu, nesuglasja u obiteljskim odnosima, do kroničnog nedostatka vremena za sebe. Život nam postavlja sve veće zahtjeve, a mi imamo sve manje snage udovoljavati mu. Ožujak će biti obilježen naglom sviješću kako nećete još dugo moći podnijeti dramatične promjene navika i dnevnih rasporeda obroka. Ako sve Češće primjećujete kako ima dana kada jedete s nogu, a zatim se pre-jedate, očito je da će se to uskoro odraziti na vaše zdravlje. Ako je to uistinu tako, svako filozofiranje o vegetarijanstvu i ekološko uzgojenom povrću posve je besmisleno. Ako studirate i imate problema s koncentracijom, pokušajte prehranom povisiti koncentraciju, a tjestenina, riža i krumpir, kao i mlijeko, mliječne prerađevine, voće, povrće i riba hrane vaše moždane stanice i jačaju sposobnost pamćenja. S druge strane, alkohol usporava reflekse i smanjuje mentalne vještine zato uvijek budite umjereni.

  POVOLJNI DANI: Ukoliko očekujete rješenje nekog spora, sve je jasnije da do pogodbe ili dogovora nije moguće doći bez pravnog postupka. Iskušenje da se u Vašem životu neke stvari promjene je veliko, a konac februara/veljače, te početak juna/lipnja predstavljat će idealno vrijeme za preokret. Poslušajte svoj unutarnji glas i budite pripravni, no ipak, pričekajte povoljne okolnosti. Ne brinite, one neće izostati. Čak i ako doista nema druge nego da pokrenete sudski spor, neka to bude u septembru/rujnu.

  NEPOVOLJNI DANI: Brzina odlučivanja odvest će Vas u pogrešne odluke i poteze o kojima niste dovoljno razmišljali, zato pokušajte obuzdati nestrpljivost. Nepovoljno vrijeme za putovanja je tijekom februara/veljače i aprila/travnja, posebno ako je riječ o poslovnim putovanjima. Odnosi sa suradnicima pretrpjet će neke neugodnosti početkom augusta/kolovoza, zato budite maksimalno tolerantni.

  ASPEKT GODINE: 17. februar/veljače - Mars u konjunkciji s Jupiterom: Aspekt Vam daruje agresivnost i poduzetnost, a u silnoj želji da donesete pozitivne odluke, mogli biste zaći i u zonu nasrtljivosti. Ovo je pravi aspekt za Strijelce željne filozofiranja i propagiranja vlastitih ideja. Jakih i aktivnih osjećaja, Vi tačno znate što Vam je simpatično, a što antipatično, a da se k tome ne ustručavate to i pokazati. Dinamičan život donosi sukobe, no za Vas će to biti posve nomalna pojava. Najnužnija je sloboda da činite i govorite što želite. Mars će Vas opskrbiti samouvjerenim stavovima, ali i navinom iskrenošću kojom ćete razoružati druge ljude. U sve ćete ulaziti punim srcem i dušom, što jednostavno ne može proći nezapaženo.

  ZVJEZDANI PODSJETNIK: Jupiter će Vam cijele godine osiguravati životnu radost potrebnu za poznanstva sa simpatičnim ljudima, s kojima ćete pokrenuti neke humanitarne akcije. Komunicirat ćete s rodbinom i ljudima s kojima se duže vrijeme niste čuli, a uz čiju pomoć ćete konačno otići na neka davno očekivana putovanja. Posjetite članove obitelji koji žive daleko od Vašeg rodnog mjesta, pišite dnevnik... Upišite se na neki tečaj stranog jezika jer je ovo godina namijenjena učenju. S druge strane, Saturn je nešto stroži. On će Vas ipak tu i tamo prizemljiti. Prisiliti Vas da odbacite ono što Vam ne treba. Na primjer, koristoljubive i nepoštene prijatelje. Očekujete li priznanje, nemojte smetnuti s uma da će Vam planeta Saturn donijeti i nove obaveze.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:05 am

  JARAC
  U drugom dijelu 2009. godine puno vremena oduzimat ce Vam zabava, druženje i rekreativne aktivnosti, što ce biti jako provokativno za sve one koji su navikli samo da rade.

  Ključne riječi: razboritost, proračunatost, ozbiljnost, ambicija, tradicija, praktičnost, upornost, postojanost, štedljivost, odricanje, pesimizam, nepopustljivost, cinizam, proračunatost...

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Jarac je deseti znak Zodijaka; počinje za zimskog solsticija (vrata bogova), kad prividna smrt prirode i obustava sezonskih radova omogućuje razvoj duhovnih i pronalazačkih (kreativnih) sposobnosti. Simbol je završetka jednog ciklusa i početka novog ciklusa. Čisti Jarac ima mnoge kvalitete, ali i iznenađujuću sposobnost da se ponaša kapriciozno. Ipak, on je veoma predvidljiv i stazom života ide uporno, više kao vo, nego kao tvrdoglavi i temperamentni divojarac. Prvi utisak koji Jarac ostavlja na druge jeste pokornost. Astrolozi se slažu da nikad u zajedničko društvo ne treba pozivati jednog Jarca i jednog Lava. I zaista, njihovo je ponašanje u oštrom kontrastu; dominantni se Lav teško može složiti s intravertnim, tihim i pokornim Jarcem. Ali postoje i izuzeci...

  UTICAJ PLANETA: Jarce očekuje godina u kojoj će shvatiti kako ironični komentari i sarkazam ne nailaze na odobravanje, čak ni onda ako su u pravu. Situacija u obitelji bit će napeta, posebno ukoliko niste okrenuli stranicu u trenutku kada je Vaša okolina to očekivala od Vas. Žrtvovanjem za posao samo ćete pokazati kako je i dalje najzgodnije pobjeći što dalje od problema u kući.
  Zaljubljivo i romantično raspoloženje obuzet će Vas u vrijeme najveće poslovne gužve, što će opet, izazvati niz dilema i nedoumica. Budite otvoreni i korektni, kako u poslu, tako i u ljubavi. Potreba za komunikacijom bit će sve jača, a Vi ćete tražit nekoga s kim biste mogli podijeiti svoja najintimnije težnje. Hoćete li ga pronaći, nije upitno, pitanje je samo - kada?

  LJUBAV: Tko kaže da se u životu Jaraca ne događa ništa? U razdoblju od januara/siječnja do aprila/travnja očekuju Vas značajni događaji, udvaranje jedne zauzete osobe ali i površni odnosi za koje će Vam na samom početku biti jasno da su samo avanture. Ipak, zbog čega ih ne prihvatiti?! Lako biste se mogli upustiti u ponovljenu vezu s nekim s kim ste već davno bili i to početkom maja/svibnja. Ljetni mjeseci pogodni su za sklapanje kvalitetnih dugotrajnih veza, koje će opstati u ovim nemirnim vremenima, no i Vi morate priznati kako je vrijeme za obnavljanje tradicija. U svakom slučaju, ove ćete godine imati priliku ostvariti sve što ste zamislili i to s nešto manje slučajnih pogrešaka!
  Jarcima je, inače, dosta samoće! Prolazak Jupitera kroz Vas znak cijele je prošle godine povoljno razvijao unutarnju vedrinu. Ne čudi stoga što ste konačno spremni obratiti pozornost na sve one, čiji su interesi i stavovi slični Vašima.
  Ipak, što ako Vam se nude čak dvije prilike? Kratkoročna opcija ili internetska ljubav mogla bi biti intrigantna, no iskreno govoreći, niste rođeni za takve ekspresne avanture. Poznanstvo sa starijom osobom ima potencijala za prijateljstvo, no osjećaji bi mogli biti puno dublji. Svejedno, ne gubite iz vida prepreke koje se mogu pojaviti u takvoj vezi, posebno ako sanjarite o
  braku i obitelji.
  Zrelost obično donosi izvjesno ustručavanje, posebno ako pamtite loša iskustva. Sredinom marta/ožujka, ali i u ljetnim mjesecima očekujte susret s osobom iz Vaše prošlosti. Ona će Vas svakodnevno podsjećati na dane sa Vama. Neke uspomene doista su lijepe, no neke donose neizdrživ nemir. Savjetujemo Vam da prednost date sadašnjem vremenu, a ljude iz prošlosti ostavite u sjećanjima. Ukratko, gotovo će svi Jarci biti zainteresirani za ljubav, no mnogi se ne usuđuju povući onaj prvi korak. U martu/ožujku potražite sličnost, a ne različitost. Majski/svibanjski dani donose promjenjivo raspoloženje i nerazmne strasti koje će povremeno narušiti Vaš duševni mir.
  Jarci koji se još uvijek oporavljaju od prekida višegodišnje veze i dalje će razbijati glavu tražeći uzroke ljubavnog sloma. Na sreću, aprilski/travanjski flert označit će kraj njihovog tugovanja. Očekujte iznenađenja. Komplimenti će biti sve češći, a ojačat će i komunikativnost. Ljudi povezani s Vašim bivšim partnerom, povremeno će pokušati doznati ima li nade za pomirenje, no to neće doći u obzir. Na sreću, ima i onih koji su navikli na toplo hladne promjene u ljubavi. Za godinu 2009. je najvažnije slijediti svoju viziju. Samo tako ćete izgraditi ljubavnu vezu na čvrstim temeljima međusobne bliskosti.

  POSAO: Januar/siječanj će Vam biti promjenjiv, no zato ćete u februaru/veljači biti super uspješni. Znat ćete riskirati u pravom trenutku, nećete se plašiti gubitaka, osvojit ćete tržište u jednom dramatično spektakularnom potezu. Tijekom proljetnih dana ćete uploviti u zatišje i otputovati u nepoznato. U septembru/rujnu ćete isplivati iz situacije uz pomoć nesebičnih poteza! Spretno ćete se baviti s onim čime se bavite. Razdoblje sputanosti i velike samokontrole je iza Vas, i Vi čete se od septembra/rujna na dalje osjećati slobodno i otvoreno za neke nove poslovne mogućnosti.
  SAVJET: vježbajte umjerenost, a svoje ideje prihvatite samo kao teoriju - u praksi zamisli ne moraju biti, a najčešće i nisu, toliko profitabilne. Poslušajte savjete onih koji znaju vise od Vas i koji su dobronamjerni, makar ih ne namjeravate provesti i ne gubite samopouzdanje. Prestanite gubiti vrijeme na usputne djelatnosti koje koje Vam uzimaju puno vremena.
  Ako radite u velikoj tvrtki, možda ste navikli kratiti dosadu slanjem škakljivih mailova. Savjetujemo Vam da što prije prestanete s tom, ne baš diskretnom igrom. Naime čini se kako bi neke poruke mogli završiti na krivom ekranu. Prilike za napredovanje u karijeri pojavit će se na jesen, a do tada njegujte pozitivni životni stav. I sami znate da to nije lako. Izgladite svoje nesporazume sa suradnicima, posebno ako je krivica u Vašem nestrpljenju, a bilo bi izvrsno kad biste mogli obnoviti sve narušene odnose. Smanjite učestale pauze i pokušajte se snalaziti sami sa svojim radnim zadacima. Pomoć drugih neće izostati, što ne znači da ih trebate iskoristiti do maksimuma. Jačajte inicijativu i pokrenite druge ljude. Tijekom cijele godine Vaš će poslodavac imati priliku nagraditi vašu dinamiku i poduzetnost. Dajte mu još malo vremena. Radite li s ljudima, kontrolirajte svoju povremenu impulsivnost i naglost, bez obzira na provokacije. Ovo posebno vrijedi za sve Jarce koji rade s mladima.

  ZDRAVLJE: Slabljenje imuniteta početkom godine posve je neuobičajeno za Vas jer tada je doba vladavine Vašeg znaka. Ipak, brige, negiranje slabosti, samodostatnost, alkokol, stalni ljubavni manevri i pretjerivanje u aktivnostima, a osobito očekivanjima, imaju loš utjecaj na Vaše zdravlje Simptomi poput bolova u leđima, migrena, probavnih smetnji ili problema s kožom, tek su vrh ledene sante manifestacije stresa u svakodnevnom životu. Redovita fizička aktivnost, bilo daje riječ o trčanju, plivanju ili šetanju osigurava bolju opskrbu mišićnog sustava energijom, što opet pomaže očuvanju psihofizičkog stanja. U razdoblju od februara/veljače do aprila/travnja izbjegavajte drastične odluke. Budite umjereni i ne zaboravite kako smijeh ima terapeutsko djelovanje. Negativne misli, gorčina i zavist mogli bi tijekom maja/svibnja dovesti do glavobolja. Kako je duhovno zadovoljstvo druga polovica, obratite više pažnje na svoje srce, ne u medicinskom, nego u duhovnom smislu. Joga, ili duhovni tečaj također su dobri za postizanje tjelesne ravnoteže.
  Već u junu/lipnju osjećat ćete se puni snage i energije. Amatersko bavljenje sportom neće poremetiti Vaš život, a donosi Vam bolju kondiciju. Tijekom jeseni Vaša slaba točka bit će nesanica i problemi sa spavanjem koje djelomično možete ublažiti čajem od lavande i sličnim biljnim preparatima. Sve do novembra/studenog bit ćete nešto osjetljiviji i skoni bolovima u koljenima i zglobovima. Posjet fizijatru i reumatologu uvelike će ubrzati put do zdravlja. Ne odgađajte ni redovne kontrolne preglede kod stomatologa ili, ako imate problema s kožom, dermatologa.

  POVOLJNI DANI: Pomisao kako je najpametnije pronaći partnera na istom intelektualnom nivou, nerijetko Vas dovodi u situaciju da se pametno i proračunato vežete za osobu visoke ambicije i hladne glave, no nakon nekoliko godina života u Vama se stvara nemir, žeija da zadovoljite čula i doživite strast. Povoljni dani da to promjenite, bilo sa stalnim partnerom, bilo u nekoj avanturi sa strane su svakako februar/veljača i maj/svibanj, ali isto tako i august/kolovoz.

  NEPOVOLJNI DANI: Mušičavost i nedosljednost bit će Vaše najveće mane tijekom februara/veljače, no stalno sitno prigovaranje u braku ili ljubavi ipak će nekako čuvati kakvo-takvo zajedništvo. U aprilu/travnju će zaokupljenost obavezama smanjiti broj sati provedenih kod kuće i tek će to izazvati stvarnan sukob. Blokada u komunikaciji s partnerom, koja će nastupiti u maju/svibnju, označit će razdoblje ispunjeno šutnjom i nepovjerenjem, zato u to vrijeme budite nešto tolerantniji.

  ASTRO PODSJETNIK: Kućanski poslovi vezani uz neke adaptacije u stambenom prostoru oduzet će Vam jako puno vremena tijekom marta/ožujka. Članovi obitelji na koje ste ranije računali otkazat će poslušnost, a za sve će postojati dobar razlog. Naime, neke promjene, poput zapošljavanja bračnog partnera na zahtjevnom radnom mjestu, znače novu odgovornost za oboje, posebno ako imate malu djecu. Bez obzira na financijsko stanje, niste skloni platiti neku pomoć, no čini se da biste morali razmisliti i o toj mogućnosti. Ulazak Jupitera u znak Vodenjaka svakako će označiti nešto veće prihode, pa ćete si moći priuštiti i takav luksuz. Saturn će povećati vaše ambicije, što je još jedan od razloga da potražite nekoga tko bi obavljao poslove vezane za domaćinstvo, jednostavnije rečeno - kuhao, peglao, prao... Imat ćete zadovoljnog bračnog partnera i uredan dom, a saznanje o tome osigurat će Vam i veću koncentraciju na radnom mjestu.
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:09 am

  VODOLIJA
  Ono što ce Vas u 2009. ciniti neodoljivim je Vaše prirodno ponašanje zbog kojeg ljudi s Vama lako postignu bliskost. Ipak, to je samo naizgled jer Vi svoje povjerenje ne poklanjate samo tako.

  Ključne riječi: nezavisnost, humanost, individualnost, sloboda, miroljubivost, pravda, originalnost, odvažnost, ekscentričnost, druželjubivost, prijateljstvo, nemar, hirovitost, znatiželja, nepraktičnost, neobuzdanost...

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Vodenjak je jedanaesti znak Zodijaka i egzistira u sredini zimskog tromjesečja. Drevni astrolozi tvrde da Vodenjak kao i Strijelac voli slobodu i nekonvencionalan pristup životu. Simbolizira kolektivnu solidarnost i toleranciju, te odricanje od materijalnih dobara. Rijetko posjeduju urođenu dobru sreću Strijelca, sposobnost koja uvijek izbije na površinu čak i u najneugodnijim situacijama. Solidarnost i briga Vodenjaka za slobodu i blagostanje drugih ponekad ih dovodi u težak položaj i djeluje protiv njihovih interesa. Vodenjak je uvijek idealista i ponekad veoma teška osoba. Problemi na koje drugi nailaze u druženju sa Vodenjakom, i u društvenim i poslovnim situacijama, nastaju iz njihovog idealizma i iskrene brige o drugima. Vodenjakov tradicionalni gospodar je Saturn, kojem se – nakon što je otkriven – pridružio i Uran.

  UTICAJ PLANETA: Vodenjaci će početak 2009. godine dočekati u vedrom raspoloženju jer im Jupiter, planeta životne sreće donosi pregršt zadovoljstva i napretka. S druge strane, ni Saturn nije neprijateljski raspoložen jer je njegov utjecaj ne samo blag, nego i pomalo stimulativan. Zbog svega toga, Vodenjaci su možda ti koji će ove godine najbolje proći - kad je riječ o podršci planeta. Ne samo što će imati priliku riješiti jedan veliki problem, nego će se stvari nastaviti razvijati u povoljnom smjeru.
  Neke davne, zanemarene ambicije dolaze u prvi plan početkom ljeta, a uz priznanje okoline dolazi i samopouzdanje, koje je Vodenjacima toliko potrebno u posljednjim mjesecima godine. Protok energije pokrenut će Vas na svim onim područjima na kojima ste do sada zastajkivali ili pasivno promatrali vlastitu bespomoćnost. Osjećaj kako ste zaštićeni više Vas neće napuštati.

  LJUBAV: Počne li Vam partner spominjati svoje materijalne probleme, ili zatraži li od Vas pozajmicu, bježite na vrijeme. Ako ste u dužoj vezi s Ribom ili Škorpionom tiokom februara/veljače očekuju Vas sukobi zbog sitnica. Na koncu će se pokazati: puno vike ni za što, jer na kraju se oboje ponašate kao da ništa nije bilo. I u životima usamljenih, a vezanih mogući su preokreti. Ne, nećete uživati u tim neočekivanim promjenama, no na kraju ćete prihvatiti tvrdnju da su izazovi ti koji nas tjeraju prema naprijed. Ovo je godina ljubavnih ponuda, no propuštanjem prilika, sami sebi potpisujete garanciju za daljnju samoću.
  Slobodni Vodenjaci po svom starom običaju neće prihvaćati granice i upustat će se u raznorazne igrice i avanture. Poseban izazov bit će Vam ljudi koji se zaklinju na vjernost, a zatim pristaju na izazovne prijedloge. Željeli biste sve isprobati, pa i poljuljati tuđe principe. Ipak, Vi nećete biti imuni na iznenađenja, posebno u februaru/veljači i u drugoj polovici juna/lipnja. Krajnje delikatna ljubavna ponuda probudit će Vas iz letargije u koju zapadate obeshrabreni previše statičnom okolinom.
  Zaljubljeni Vodenjaci razgovarat će s partnerom o perspektivi njihove veze i mnogi će biti spremni odlučiti se za zajednički život. U ovo postfeminističko doba nećete dijeliti poslove na muške i ženske, nego ćete zajedno s partnerom biti spremni učiniti sve da Vaše zajedništvo bude što čvršće. Čak ćete se i svađati prema pravilima iz priručnika za bolju komunikaciju! Tolerancija i bezuvjetno popuštanje, bit će dokaz više kako je ova ljubav nešto posve drugo od Vašeg dosadašnjeg iskustva. U svakom slučaju, neki Vodenjaci neće biti te sreće i umjesto romantike, opredjelit će se za nastavak svoje "idi mi dođi mi" veze. Razdoblje maja/svibnja,augusta/kolovoza i prva polovica septembra/rujna donose Vam susret s bivšim partnerom, koji će Vas jako pokolebat u planovima. Ukoliko obnovite vezu, računajte na stare probleme jer su neke stvari ipak nepromjenjive. Nestabilan emotivan život očekuje i Vodenjake koji su odnedavno u braku, a koji bi nove dužnosti mogli shvatiti kao veliko opterećenje.

  POSAO: Vaš glavni problem biti će slaba koncentracija, nestrpljivost i buntovnost. Nećete podnositi autoritete i to da Vam netko govori što i kako da radite, i ništa čudno ako Vas takvo što odvede ravno u neki vaš najnoviji otkaz. Mjesec u kojem će se poslovne promjene nizati kao na filmskoj vrpci je februar/veljača, i tada biste mogli puno toga dobiti, ali isto tako i izgubiti. Zbog nedostatka novca nećete si moći priuštiti pravi odmor i to će Vam biti najveća kazna. U svezi glede suradnje, sve ovisi o Vama!
  U današnjem poslovnom svijetu vladaju rigorozni kriteriji i može uspjeti samo ona osoba koja je spremna obavljati više vrsta poslova i to posve samostalno. Iako Vaše napredovanje neće ovisiti o školskoj spremi, to ne znači da ne trebate stalno biti korak uz korak modernom tehnologijom i trendovima. Uspon na hijerarhijskoj ljestvici zahvalite svojoj simpatičnost ali i znatiželji koja će Vas natjerati na tečajeve komunikacijskih vještina. Ako ste voditelj ili poslodavac skupini ljudi i raspolažete novcem, budite pravedni, posebno ako dijelite povišice. To što netko ne zaslužuje povećanje plaće nije razlog da svi budu kažnjeni. Poigravanje s tuđim očekivanjima također neće završiti međusobnim povjerenjem nego sukobom. Zavaravanje kako Vi jedini znate što se događa u Vašem Kolektivu potrajat će sve do juna/lipnja kad ćete na vrlo neugodan način saznati kako Vi možda sve saznate posljednji. Nedostatak racionalnosti s novcem, ali i ljudskim potencijalima koštat će Vas ne samo novaca nego i ugleda. Budite jezgroviti i pokušajte više doživljavati sudbine pojedinih ljudi. Nagomilani zaostali poslovi će Vas u junu/lipnju podsjećati kako je potrebno samo malo više napora i koncentracije, no čak i za taj minimum ljudi moraju biti motivirani. Uspjeh ćete postići bavite li se pisanjem ili intelektuanim radom.
  Vaša maksimalna angažiranost doći će do izražaja početkom aprila/travnja i sredinom augusta/kolovoza kad ćete zahvaljujući svom ugledu uspjeti pridobiti poslovne partnere na svoju stranu.

  ZDRAVLJE: Razdoblje zimskih mjeseci znači manje svjetlosti nad našim glavama, a upravo izlaganje svjetlosti čuva optimalnu razinu hormona, potiče aktivnost mozga i popravlja raspoloženje. Sami tim, jamuar/siječanj i februar/veljača bit će obilježeni tmurnim mislima, no već koncem marta/ožujka stanje će se značajno popraviti.
  Na žalost, mjesec maj/svibanj donosi intenziviranje starih problema, posebno ako patite od glavobolja i sličnih tegoba. Odrecite se sireva i čokolade, ma koliko uživali u neponovljivom okusu. I ne zaboravite kako je doista dovoljan jedan jedini zalogaj do dvodnevnog užasa! Ne zanemarite niti zdrave dijelove tijela u svrhu prevencije bolesti. Kod Vodenjaka je poremećaj rada štitnjače, uz druge psihosomatske bolesti česta pojava, koja se intenzivira uvijek kad zanemarujete savjete liječnika. Jedan dio ljudi koji pati od problema sa štitnom žlijezdom, jednostavno se ne pridržava terapijskih savjeta i svoj neposluh kasnije skupo plača stanjem teške iscrpljenosti, lupanjem srca i pratećim smetnjama. Ako ste Vi jedan od njih, a velika je vjerojatnost da jeste, najmanje što možete učiniti jest hitna kontrola hormona i pomoć određene terapije. I ne brinite, liječnik će Vaše isprike i opravdanja za godine nepojavljivanja shvatiti točno onako kako i treba - kao nevjerojatan nemar.

  POVOLJNI DANI: Povoljni dani za druženje s prijateljima, izlaske i putovanja očekuju Vas tokom februara/veljače i trajat će gotovo do oktobra/listopada, a cijelo to vrijeme ljubav će dalje biti glavna životna tema. Spoznaja kako ste konačno našli partnera koji u sebi ima "ono nešto" možda vas tokom augusta/kolovoza i aeptembra/rujna natjera na neke odluke koje prije nekoliko godina ne biste donijeli.

  NEPOVOLJNI DANI: Nepovoljno razdoblje za financije uslijedit će koncem maja/svibnja, kad ćete razapeti između obaveza i potreba slijediti neki svoj cilj i bez razmišljanja potrošiti dosta novca. Čuvajte se samoinicijativnih kupnji i svih poteza o kojima niste razgovarali s partnerom. Iako su neka dugovanja možda neugodna, imate svu moguću pomoć i podršku da konačno riješite svoje probleme.

  ASPEKT GODINE: 27. maj/svibanj: Konjunkcija Jupitera s Neptunom u Vodenjaku: Oduševljeni život u imaginarnom svijetu za posljedicu donosi ushit mašte i kreativnost, a pomanjkanje osjećaja za realan život jača senzibilitet i ljubav za umjetnost. Jupiter širi sve što dodirne i on vlada vjerom, filozofijom, kulturom, višom edukacijom,, dugim putovanjima i intuicijom, a sve to u kombinaciji s mističnim i maštovitim Neptunom, znak je uzvišenosti. Ne padajte u iluizije i patnje samo zato jer nije onako kako ste zamislili, bit će puno bolje i sretnije za Vas ako čvrsto stojite na zemlji. Snizite malo očekivanja i kontrolirajte zdravlje, a posebno masnoće jer upravo ovaj spoj ukazuje na arteriosklerozu. Jupiterov utjecaj Vas potiče na vježbanje. Imate iskustvo koje biste rado prenjeli na druge?

  ZVJEZDANI PODSJETNIK: Jupiterov ulazak u Vaš znak donosi Vam silnu želju za putovanjima i fascinaciju svim što je daleko i egzotično. No isto tako, javlja se tema odnosa s rođacima, koja će ove godine biti u prvom planu Vaših odnosa. Pripremite se na predstavljanje svoje osebujne osobnosti, promijenite izgled, potrudite se za samopromočiju, vježbajte... jer će Vam to u 2009. godini itekako trebati za razvoj neke davne ambicije i mogućeg jačeg istupanja u javnosti. Zbog nekih iskustava izgubili ste vjeru u ljude, no sada je vrijeme da je vratite. Ne oslanjate se na percepcije, nego na sheme i strukture. Život nije matematička formula, a u pokušaju da to objasnite drugima, možete doživjeti razna protivljenja i odbijanja. Neke informacije koje su Vam do sada bile uskraćene, konačno će stići do Vas, no isto tako, susrest ćete ljude s kojima već dulje vrijeme niste u kontaktu. Na sreću, taj će susret pokazati kako doista niste ništa izgubili, nego samo dobili!
  ema
  ema
  Admin
  Admin

  Female
  Number of posts : 3910
  Registration date : 2008-05-01

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by ema on Sat Dec 27, 2008 11:10 am

  RIBE
  U 2009. godini pred Vama je niz zaduženja vezanih za obitelj, dom i posao, no Vaše ce srce i misli letjeti u smjeru nekoga tko se za sve to predugo žrtvovao.

  Ključne riječi: nejasno, dojmljivo, maštovito, sklad, intuitivno, nesebičnost, osjećajnost, romantika, nježnost, pažljivost, nadahnuće, dubina, požrtvovanost, kolebljivost, neurednost, mazohizam, izgubljenost

  OPŠTE KARAKTERISTIKE: Ribe su dvanesti, posljednji znak Zodijaka i njihov period predhodi proljetnoj ravnodnevnici. Simboliziraju unutrašnji psihizam, mračni svijet putem kojega se komunicira s Bogom ili đavolom. To je uvjetovalo da su Ribe nepostojane i podložne utjecajima. Njihov je gospodar Jupiter. Astrolozi ponekad Ribe opisuju kao 'znak pjesnika'. U stvarnosti je, međutim, veoma malo pjesnika koji su Ribe, ali postoji element sanjarenja kod nekih Riba što mnogi povezuju, gotovo uvijek pogrešno, sa umjetničkim i literarnim aktivnostima. Ribe su prijatne, ljubazne i ponekad pomalo skreću krivudajući tu i tamo kako bi našle lakši izlaz iz teških životnih situacija. Nitko ih ne bi mogao optužiti da su zaokupljene sobom. Neke snažne Ribe jedva da imaju centar: njihovi stavovi se uvijek mijenjaju kako vjetar puše i one su samo dosljedne kada suprotstavljaju 'spiritualne' i 'estetske' vrijednosti grubom materijalizmu koji po njima dominira drugima.

  UTICAJ PLANETA: Ribe su tugaljivi samotnjaci iako su u ljubavi itekako vješti zavodnici. 2009. Ribama neće biti laka, u prvom redu zato što je obiljažavju gubici svih pogodnosti koje su imali više godina, a sada su one jednostavno nestale. Ne brinite, prilagodljivi ste, snaći ćete se, no neke stvari nikad više neće biti iste. Odricanje će biti nešto što više ne postoji samo na papiru ili u riječi, nego u stvarnosti. Godina 2009. je u svakom slučaju povoljna za putovanja, bez obzira idete li poslovno ili privatno. Ovo će također biti i godina u kojoj ćete biti pozvani na obiteljsko okupljanje, najvjerojatnije vjenčanje.

  LJUBAV: Cjenkate se ljubavlju, i zbog toga će Vaša matematika na kraju pokazati zbroj = nula. Zbog straha od razočarenja izbjegavate premlade, prestare, one koje ne poznajete, one koji Vam se čine nestabilni, prevelike entuzijaste i pretjerane pesimiste, dakle, znate što nećete. Iako nije previše toga ostalo na raspolaganju što bi Vam se moglo svidjeti, ipak, naći će se neka rijetka biljka koja čeka samo na Vas i to već početkom godine. Suzdržite se i budite otvoreniji, s više vjere u druge. Konac februara/veljače je vrijeme u kojem dolazi do velike odluke u Vašem životu, neke stvari će se drastično promijeniti, a Vi nećete biti "onaj stari".
  Prekidi dugotrajnih veza nisu laki, a nakon njih često ostaje gorak okus promašaja. Teško je pronaći krivca jer je uvijek riječ o obostranim krivim procjenama, ali i razočaranjima. Sebi u inat, možda se možete doista bezglavo upustiti u aferu s nekom zauzetom osobom, a njena privlačnost biti će jedini kriterij. U tjelesnoj korespondenciji neće biti prepreka, no kad je riječ o srcu, tu će stvari biti prilično neprihvatljive. Duboko u svom srcu i dalje ćete žudjeti za poznatim licem i tijelom, no ono će biti posve nedostupno.
  Razdoblje proljeća označit će eskalacija nemogućeg ponašanja ispunjenog hirovima. Čak i ako niste doživjeli ljubavnu krizu nego ste nekako opstali i preko zime, očekujte probleme. Ona ili on nije Vaš kućni ljubimac, zato ne pripitomljavajte ga ako se i sami ne namjeravate pripitomiti. U razdoblju od juna/lipnja do augusta/kolovoza boljet će Vas glava od partnerovih prigovora, posebno ako ste odnedavno u braku. Vaš nestabilni temperament pobrinut će se za dovoljno nesporazuma, tako da Vas očekuje niz problema.
  Pokušajte nekako vratiti povjerenje, koje ste nesmotreno prokockali. I na kraju, nešto za tipične Ribe koje su se već odavno navikle na zabranjene vode: veliki broj Riba, koje su do sada živjele paralelne živote, mogle bi se naći osuđene na zakonito stanje, drugim riječima, Vašim avanturama definitivno je kraj. Promijenili ste se i spremni ste na kompromise, no niste bili iskreni, a niti hrabri. Kako ćete pogledati u oči osobi koju ste godinama varali, ne znamo, no tema za razgovor ne bi smjelo nedostajati. Sama činjenica da Vam partner oprašta je krasna, no malo je vjerojatno da ste mu priznali baš sve. Neka Vam utjeha bude sve što ste sačuvali, a što Vam je zapravo najvažnije - karijera, obitelj, materjalne vrijednosti i ugled. Svatko na kraju dobije ono što je izabrao.

  POSAO: Početkom godine ćete se angažirati oko obiteljskih problema i to na financijski revolucionaran način. Pri tom nećete žaliti novce. Tokom februara/veljače i marta/ožujka ćete krenuti s ogromnim poslovno financijskim ambicijama ali bi Vam ubrzo moglo postati jasno da sanjate nemoguće stvari! Mjesec koji će Vam biti bolji od drugih je april/travanj, i on bi Vam financijski mogao spasiti cijelu godinu. Povoljan period za sklapanje poslovnih ugovora je cijela godina, naravno, ako budete oprezni i odbacite sve neozbiljne ponude.
  U maju/svibnju ćete biti jako zadovoljni sobom i svojim radnim učinkom, te prebaciti sve moguće norme, odraditi niz prekovremenih sati, nekoliko puta čak dočekati svitanje obavljajući tuđi posao. No, povišica će izostati. Znat ćete kako je jedino što Vam preostaje - promjena posla.
  Zakopajte nade o prijateljskom odnosu s poslodavcem i objasnite mu na jednostavan način da Vas uvjeti ne zadovoljavaju, te da usprkos što ste dali sve od sebe, jednostavno nemate razloga za ostanak. Neka taj razgovor bude predviđen za konac juna/lipnja. Možda se iznenadite njegovom odlukom, no ukoliko Vam diplomatski odvrati kako ne može puno učiniti, vrijeme je za pakiranje i to bez žaljenja. Sve Ribe zaposlene u velikim tvrtkama i na važnim mjestima provest će burno proljeće, a sastanci kojima će prisustvovati činit će ih jako razdraženim i napetim. Bit ćete odsutni duhom, zbunjeni i ljuti, a ubitačni dogovor koncem jula/srpnja donosi poplavu kritika na Vaš rad.
  Jesen će također biti aktivna, no konačno će Vam krenuti na bolje. U svakom slučaju, neka vaše reakcije budu odmjerene i dostojanstvene. U očekivanju povišice, dočekat ćete i konac septembra/rujna, kad će se stvari drastično popraviti, a Vi za nagradu sebi priuštiti nešto ekstravagantno, možda čak novi automobil.

  ZDRAVLJE: Pripadnici astrološkog znaka Riba u 2009. godinu ulaze više manje nezadovoljni stanjem, ne shvaćajući kako je osjećaj trenutačnog nedostatka sreće tek posljedica dugogodišnjih odgađanja i kolebanja. Sve su češći dani u kojima Vam se čini da Vam jednostavno ništa ne ide od ruke, no što prije to prihvatite kao normalnu pojavu, tim bolje. Odbacite neugodne misli što dalje i aktivirajte se, kako bi u što kraćem roku stvari sjele na svoje mjesto, a Vi skupili snagu za novi početak.
  Smjena zime i proljeća donosi mogućnost viroza i općenito pad imuniteta. Na vrijeme odaberite mjere zaštite. Prilagodite odjeću promjenama temperature, a ako se bavite sportom, povećajte unos tekućine, prvenstveno najobičnije vode. Dnevnu prehranu obogatite voćem i medom, a slatkiše namijenjenje utjehi, svedite na minimum. Ako ste u menopauzi, jedite što više soje kako biste smanjili neugodne simptome. Zdravlje će se značajno pboljšati koncem marta/ožujka, a trend blagostanja nastavit će se sve do septembra/rujna.
  Vodite računa o svojoj kondiciji i redovno kontrolirajte krvnu sliku jer ste skloni manjku željeza u krvi. To je osobito važno ako ste nedavno rodili ili ste kronični bolesnik. S vremenom će biti jasno kako je najvažnije da se što više odmarate i opuštate. Detoksikacijom ćete popraviti svoje zdravlje na neko vrijeme, no potrebno je istinsko mijenjanje, kako navika tako i stavova. Cijele godine posvetite se misiji traženja radosti i vedrine. To će povoljno utjecati na Vas i poboljšati vaše zdravlje. Stanje duha ne može se promijeniti ujednom danu, no sil-nan trud će se svakako isplatiti.

  ASPEKT GODINE: 12. februar/veljače - Konjunkcija Sunca s Neptunom: Ovaj aspekt mogao bi se nazvati i prekrasna konfuzija jer je ogledalo idealizma, vizije i nadahnuća, no istodobno i zbunjenosti od koje propadaju čak i suvisli planovi. Rastuće zanimanje za skriveno uobičajeno je kod umjetnika i esteta, no za prosječnog stanovnika ovog planeta boravak u svijetu apstrakcije nije preporučljiv. Trebate ojačati samopouzdanje i malo manje tražiti misteriju u svakodnevnim stvarima. Zanima li Vas astrologija, ovaj aspekt izvrstan je putokaz - obratite se nekom dobrom astrologu i poslušajte njegove savjete.

  ASTRO PODSJETNIK: Uran u Vašem znaku i dalje Vas čini genijalnim, no sklonost drastičnim rezovima ipak je ublažena u Neptunovim opsjenama. Želite se prikazati blaži i nježniji, možda upravo onakvi kakvi se najčešće opisujete u astrološkim prognozama, no istina je nešto drukčija. Zbog utjecaja Jupitera u 11. polju, željeli biste sve više - no život Vam nekako daje sve manje... Ili se barem Vama tako čini, u trenucima vladavine Saturna. Doista je bilo teško posljednje dvije godine sačuvati ljubav, no sada se povukla crta. Počnite računati, što ste dobili a što dali. Možda se na kraju pozitivno iznenadite!?

  Sponsored content

  Horoskop 2009. Empty Re: Horoskop 2009.

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Thu Jun 27, 2019 12:11 pm